Deelneemster Tour de France Femmes wordt in Parijs al buiten tijd gereden, Castrique naar ziekenhuis Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Deelneemster Tour de France Femmes wordt in Parijs al buiten tijd gereden, Castrique naar ziekenhuis

Deelneemster Tour de France Femmes wordt in Parijs al buiten tijd gereden, Castrique naar ziekenhuis

De Tour de France Femmes gaat maandag verder met twee deelnemers minder. Petra Stiasny finishte op 19 minuten van winnares Lorena Wiebes en dat was buiten de tijdslimiet, terwijl Alana Castrique na een zware val naar het ziekenhuis vervoerd moest worden.

Stiasny, renster van Roland Cogeas Edelweiss Squad, eindigde op 19 minuten en 22 seconden van Wiebes en de rest van het peloton. De organisatie was onverbiddelijk voor de 20-jarige uit Zwitserland, die dus niet meer van start zal gaan in de tweede etappe van de ronde. Stiasny is nochtans een goede renster, ze eindigde enkele weken gelden nog als 22e in de Giro Donne.

Alana Castrique, een Belgische van Cofidis, kwam eerder in de etappe hard ten val. Ze reed achterop bij SD Worx-renster Christine Majerus, waarna ze op haar heup viel. Castrique kon niet meer overeind staan en moest direct naar het ziekenhuis vervoerd worden met een ambulance.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws