Wiebes na lange sprint geklopt door Balsamo, Brennauer wint Madrid Challenge Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Wiebes na lange sprint geklopt door Balsamo, Brennauer wint Madrid Challenge

Wiebes na lange sprint geklopt door Balsamo, Brennauer wint Madrid Challenge

Elisa Balsamo heeft de derde en tevens laatste etappe van de Madrid Challenge gewonnen. Ze bleek de snelste in een massasprint, waar ze Lorena Wiebes klopte. Lisa Brennauer legde beslag op de eindzege in het slotstuk van de vrouwenkalender.

De slotetappe in Madrid was de laatste koersdag van 2020 voor het vrouwenpeloton. Op het vlakke parcours in de Spaanse hoofdstad leek een groepssprint een onvermijdelijk scenario. Brennauer moest na de tijdrit een dag eerder haar kleine voorsprong zien te verdedigen. Met de bonificatieseconden onderweg kon zij nog bedreigd worden in het binnenhalen van de driedaagse vrouwenwedstrijd.

Brennauer verweert zich tegen pogingen Wiebes en Longo Borghini

Wiebes en Elisa Longo Borghini probeerden op hun eigen manier seconden af te snoepen van de Duitse klassementsleider. De Nederlandse deed dat in de sprintjes, terwijl de Italiaanse op iets meer dan veertig kilometer een solo op poten zette. De Duitse klassementsleidster was echter bij de pinken, waardoor ze haar voorsprong eenvoudig leek te verdedigen.

Tegen de verwachtingen in hield de ontsnapping van Longo Borghini lang stand, waardoor ze bij ieder tussenpunt weer wat dichter bij Brennauer kwam te staan. Pas op dertien kilometer van het einde werd de renster van Trek-Segafredo door het peloton tot de orde geroepen. De grote meute stevende daarna af op de onvermijdelijke massasprint.

Wiebes geklopt, Brennauer eindwinnares

In de slotfase van de wedstrijd mengde de Sunweb-ploeg zich op kop van het peloton om eventuele uitvallen te kunnen verdedigen. Wiebes, kopvrouw van de ploeg, moest het vervolgens zien af te maken. Met veel overtuiging ging ze aan, maar na een lange sprint werd de Nederlandse in de slotmeters overrompeld door een opkomende Dalsamo.

Brennauer mengde zich ook nog wel in de massasprint, maar kon geen potten meer breken na het actieve rijden deze etappe. In de spurt legde zij beslag op de zevende plek. Dat was echter wel ruim voldoende voor haar om het eindklassement op haar naam te schrijven. Het was de tweede keer in haar carrière dat ze dat voor elkaar kreeg.

(Foto: Screenshot Eurosport)

Uitslag etappe 3 Madrid Challenge 2020

1. Elisa Balsamo
2. Lorena Wiebes "
3. Marta Bastianelli "
4. Chiara Consonni "
5. Silvia Zanardi "
6. Barbara Guarischi "
7. Lisa Brennauer "
8. Sandra Alonso "
9. Jelena Eric "
10. Elisa Longo Borghini "

Eindklassement Madrid Challenge 2020

1. Lisa Brennauer
2. Elisa Longo Borghini +0.12
3. Lorena Wiebes +0.13
4. Ellen van Dijk +0.31
5. Leah Kirchmann +0.42
6. Annemiek van Vleuten +0.44
7. Sarah Roy +0.46
8. Maaike Boogaard +0.52
9. Alice Barnes "
10. Mieke Kröger +0.57

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws