Like ons!
Fuglsang gaat niet voor klassement: 'Een rit winnen en het team ondersteunen'

Vuelta a Espana

Fuglsang gaat niet voor klassement: 'Een rit winnen en het team ondersteunen'

Jakob Fuglsang is al heel het jaar vooraan het peloton te vinden. Na een uitermate goed voorjaar pakte hij door met winst in de Dauphiné. In de Tour de France vocht hij ook even mee, totdat meerdere valpartijen roet in het eten gooiden voor de Deen. In de Vuelta start hij daardoor met iets kleinere ambities, vertelt hij op de persconferentie van de favorieten.

Dat hij moest afstappen in de Tour ging hem niet in de koude kleren zitten. 'Ik had echt wel even een ruime week nodig zonder fiets, voordat ik terug kon komen. De motivatie was ver te zoeken, het was niet makkelijk om weer op te stappen. Toch heb ik nog goed kunnen trainen, en ik hoop tijdens de Vuelta langzaam in topvorm te raken. Na de Vuelta liggen voor mij namelijk ook nog doelen.'

Zijn doelen in de Vuelta zelf zijn in ieder geval niet gericht op het algemeen klassement. 'In eerste instantie ben ik hier om het team te ondersteunen. Daarnaast ga ik mijn best doen om een etappe te winnen. De Vuelta is standaard heel moeilijk, met zware etappes. Daardoor zullen er voor mij altijd mogelijkheden liggen.' De kopman van Astana in de Vuelta is Miguel Ángel López. (Foto: Sirotti)

Meer info over Vuelta a Espana 2019:
- Vuelta nieuws
- Vuelta achtergrond

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven