Kruijswijk verlaat Vuelta a Espana na vier dagen: 'Denk dat ik ver was gekomen' Vuelta a Espana

Kruijswijk verlaat Vuelta a Espana na vier dagen: 'Denk dat ik ver was gekomen'

Door Bram van der Ploeg 27 augustus 2019 | 18:08


Steven Kruijswijk heeft de Vuelta a Espana verlaten, zo bevestigt de ploeg aan In de Leiderstrui. De Nederlander viel in de ploegentijdrit hard op zijn knie en hield daar de afgelopen dagen last van. 

Team Jumbo-Visma was in de eerste etappe op zaterdag slachtoffer van de chaos in de finale. Door een lek zwembadje in een Spaanse tuin liep er water op het parcours en daardoor ging bijna de volledige ploeg tegen de grond. Kruijswijk viel daarbij hard op de knie.

In de tweede etappe bestookten de klassementsrenners elkaar al op de eerste steile muur en Kruijswijk moest passen. Met dik twee minuten achterstand op leider Nicolas Roche nam hij in de vierde etappe afscheid van de Vuelta. De knieklachten werden niet minder, maar juist erger.

In gesprek met Eurosport gaf hij na afloop van de etappe commentaar bij de beslissing: 'We hadden dezelfde insteek als gisteren door het gewoon te proberen, maar het bleek al snel dat het geen zin had om door te gaan met deze pijn. Het is toch nooit leuk om te stoppen, zeker niet met zulke ambities en zo'n sterk team om me heen. Ik denk dat ik ver was gekomen. Het is zonde om zo te moeten stoppen.' (foto: Sirotti)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Herman
27 Aug 2019 om 15:00

Jammer voor Steven.Maar als de knie de oorzaak is, is het de enige verstandelijke beslissing

Reageer


Meer nieuws