[Update] Beelden van val Roglic op gravelstrook in Vuelta boven water Vuelta a Espana

[Update] Beelden van val Roglic op gravelstrook in Vuelta boven water

Door Marijn van den Berge 02 september 2019 | 12:19


(1 september 2019) Miguel Angel Lopez en Primoz Roglic zijn in de negende etappe van de Vuelta a Espana gevallen. De twee renners deden dit niet op beeld, omdat door een zware regenstorm de beelden tijdelijk wegvielen.

Roglic zou volgens zijn ploeg Jumbo-Visma zijn gevallen op een onverhard stuk van de slotklim, net tijdens de periode dat er geen tv-beelden waren. De Sloveen was slachtoffer van een manoeuvre van een motard. Roglic stapte snel weer op en achterhaalde Lopez en Alejandro Valverde. Nairo Quintana profiteerde wel en pakte een half minuutje.

Voor Lopez waren de druiven helemaal zuur. De Colombiaan leek op weg naar tijdwinst door een uitgekiende ploegtactiek. Hij viel vroeg aan, kreeg allerlei ploegmaats terug om tempo te rijden, maar door een val konden Valverde en Quintana het opgelopen gat naar de klimmer dichten. Lopez verloor vervolgens tijd op zijn drie concurrenten. (foto: Sirotti)

Update - 2 september (12.20 uur): Beelden val Roglic opgedoken

Na de chaotische negende etappe van de Vuelta a Espana werd duidelijk dat Primoz Roglic ten val kwam door een manoeuvre van een motard, of een aanrijding met een motard. Inmiddels zijn op social media beelden opgedoken van de crash.

Lees ook: Jumbo-Visma bromt na valpartij Roglic: 'Dat is niet oké en mag niet gebeuren'

Meer info over Vuelta a Espana 2019:
- Vuelta nieuws
- Vuelta achtergrond


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws