Like ons!
Kelderman: 'Resultaat gewoon goed. Hopen op meer was niet realistisch geweest.'

Vuelta a Espana

Kelderman: 'Resultaat gewoon goed. Hopen op meer was niet realistisch geweest.'

Wilco Kelderman sluit zijn Vuelta af met een verdienstelijke zevende plaats in het algemene klassement. De Nederlander zegt in een interview tegenover de NOS, gezien de omstandigheden van het afgelopen jaar, een positief gevoel aan zijn ronde te hebben overgehouden.

'Het is een goed resultaat', aldus Kelderman. 'Ik ging met klassementsambities van start en moet me tevreden stellen met een zevende plaats.' Ook over het verloop van zijn Vuelta kan de Nederlander, gezien zijn moeizame jaar, niet anders dan berusten in het resultaat. 'Ik heb er alles aan gedaan om zo goed mogelijk aan de start te staan en ik wist dat ik het in me had. Het was na een moeilijke periode erg hard werken met veel oefeningen bij de fysio.

'Jammer dat ik niet voor etappezege heb mee kunnen doen'

Iets wat Kelderman wel een beetje dwarszit is het gegeven dat hij geen etappe heeft kunnen winnen. 'Ik heb een paar dagen goede benen gehad, maar die wisselden zich ook weer af met dagen dat het minder ging. Het was in ieder geval niet zoals in 2017. Toen kwam ik er echt doorheen en bleef het goed gaan. Zo heb ik nu bijvoorbeeld niet voor een etappezege kunnen gaan of mee kunnen demarreren op de beslissende momenten.'

'Hopen op meer was niet realistisch geweest'

Als Kelderman eerlijk is had hij ook niet meer verwacht dan een zevende plaats in het eindklassement. 'Als je ziet waar ik vandaan kom, dan was dat niet realistisch. Al hoopte ik wel op goede dagen. Het voelde goed, maar het is net niet goed genoeg om met de besten mee te kunnen doen. Daarvoor is het niveau gewoonweg te hoog.'

Toch blijft de kopman van Sunweb positief voor het komende seizoen. 'Ik weet waar ik aan moet gaan werken. Wat ik hier liet zien geeft vertrouwen en is voor het komende seizoen een flinke opsteker.' (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven