Ackermann streept na Tour ook Giro weg en gaat in Vuelta voor zijn kans Vuelta a España
Vuelta a España

Ackermann streept na Tour ook Giro weg en gaat in Vuelta voor zijn kans

Ackermann streept na Tour ook Giro weg en gaat in Vuelta voor zijn kans

Pascal Ackermann zien we in 2020 niet terug in de twee grootste wielerwedstrijden van het jaar. De Duitser bevestigt in gesprek met Radsport dat hij na de Tour de France ook niet in de Giro d'Italia van start gaat.

Ackermann sprak eerder wel de ambitie uit om in de Tour aanwezig te zijn, maar BORA-hansgrohe mikt in Frankrijk vol op Emanuel Buchmann, met Peter Sagan als vrijbuiter. Van het originele plan van BORA om Ackermann en Sagan in de Giro te laten rijden, is nu ook weinig meer over. Sagan gaat wel naar Italië, Ackermann kiest voor de Vuelta a Espana.

Ackermann kiest voor Polen, Tirreno en BinckBank Tour

'Ik hou van fietsen in Italië en keek echt uit naar de Giro, maar in de nieuwe wielerkalender werkte het gewoon niet', zo legt Ackermann uit. De sprinter wil naast een grote ronde ook enkele koersen van een week rijden en dat gaat met de Giro niet samen. In de Vuelta kan Ackermann rekenen op zijn vaste trein met Rüdiger Selig, Michael Schwarzmann en Andreas Schillinger.

De Vuelta is het grootste doel van Ackermann, die ook graag wil scoren in de Ronde van Polen en de Tirreno-Adriatico. Door de keuze voor Polen slaat hij Milaan-Sanremo over. Hij rijdt verder Gent-Wevelgem en de BinckBank Tour in oktober. (foto: Sirotti, 2019)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws