Favorieten etappe 5 Vuelta a España | Gretige vluchters voor de dagzege Vuelta a España
Vuelta a España

Favorieten etappe 5 Vuelta a España | Gretige vluchters voor de dagzege

Favorieten etappe 5 Vuelta a España | Gretige vluchters voor de dagzege

Net als de vorige etappe staat er weer een vrijwel vlakke koers op het programma, maar in de laatste kilometers zitten er wel degelijk wat serieuze klimmetjes bij. De vluchters hebben deze etappe een grote kans op de dagzege.

De 184 kilometer lange rit gaat van Huesca naar Sabiñanigo. In de laatste zeventig kilometer krijgen de renners te maken met drie klimmetjes. Twee heuvels van de tweede categorie en eentje van de derde categorie. De laatste meters naar de streep toe lopen omhoog en daarmee is het een perfecte aankomst voor een explosieve renner.

Heuvelspecialisten vs. klassementsmannen

De aankomst van de etappe is perfect voor renners als Tim Wellens, Rui Costa of Luis León Sanchez. Deze renners zijn goed in de heuvels en profiteren van een ontsnapping. Een andere naam die een mooi resultaat kan boeken is Felix Großschartner. De Oostenrijker is een goede klimmer en kan zich goed staande houden in zulk soort etappes. De typische heuvelspecialisten zullen op de laatste drie klimmetjes gaan uitmaken wie de dagzege meepakt. Of gaan de klassementsmannen zich er nog mee bemoeien?

De laatste keer dat Wellens een etappe won was vorig jaar in de BinckBank Tour, waar hij de vierde etappe vlak voor Marc Hirschi wist te winnen. Voor Costa en Sanchez hoeven we minder ver in het verleden te zoeken. Beide renners wonnen dit jaar het nationaal kampioenschap op de weg. Großschartner liet zich dit jaar nog zien in de Ronde van Burgos waarin hij eerste etappe wist te winnen.

Bagioli grootste outsider

De grootste outsider is misschien wel Andrea Bagioli. De Italiaan in dienst van Deceuninck Quick-Step is bezig aan een goed seizoen en ook zijn resultaten in de Vuelta tot nu toe liegen er niet om. In de eerste twee etappes wist de jongeling zich al in de top 20 te rijden.

Andere outsiders die zomaar nog eens voor een verassing kunnen zorgen zijn Alex Aranburu, Michael Valgren of Nans Peters. En misschien ligt er zelfs nog wel een kans voor Jetse Bol. De Nederlander in dienst van de Spaanse ploeg Burgos-BH is een aanvaller die goed is in de heuvels en ook nog eens een redelijke sprint in de benen heeft. (Foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws