Grossschartner kopman BORA-hansgrohe in Vuelta a Espana: 'Een enorme eer' Vuelta a España
Vuelta a España

Grossschartner kopman BORA-hansgrohe in Vuelta a Espana: 'Een enorme eer'

Grossschartner kopman BORA-hansgrohe in Vuelta a Espana: 'Een enorme eer'

Felix Grossschartner krijgt dit jaar voor het eerst de mogelijkheid om als kopman voor het klassement van een grote ronde te gaan. Dat zal in de Vuelta a Espana zijn, zo meldt Oberösterreichische Nachrichten.

‘Het is een enorme eer’, vertelt Grossschartner opgetogen. De renner van BORA-hansgrohe heeft in etappekoersen al mooie resultaten behaald. Zo won hij vorig jaar de Ronde van Turkije en werd hij het jaar daarvoor (2018) tweede in de WorldTour-etappekoers Gree-Tour of Guangxi. Ook behaalde hij top-10 plaatsen in Parijs-Nice en de Ronde van Californië.

Voor de Vuelta zal Grossschartner zich richten op de Tour de France. Daar zal de rol van de Oostenrijkse klimmer vooral bestaan uit het ondersteunen van Tourkopman Emanuel Buchmann in de bergen. Vervolgens mag hij zich meten met de beste klassementsrenners in de Spaanse grote ronde. Grossschartner zijn beste eindklassering in een grote ronde was de 27ste plaats in de Giro d’Italia van 2018. (Foto: Sirotti, 2019)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws