📸 Brief van Lefevere aan personeel en renners uitgelekt: 'Op dit moment geen concrete projecten en plannen' Wielrennen
Wielrennen

📸 Brief van Lefevere aan personeel en renners uitgelekt: 'Op dit moment geen concrete projecten en plannen'

📸 Brief van Lefevere aan personeel en renners uitgelekt: 'Op dit moment geen concrete projecten en plannen'

Kort na de afsluiting van het Europese wielerweekend in Drenthe begon de 'geruchtenmolen' op volle toeren te draaien in koersland. Volgens doorgaans welingelichte bronnen zouden Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step een dezer jaren gaan fuseren. Jumbo-Visma-CEO Richard Plugge zou ook in de nieuwe formatie dienstdoen als CEO, terwijl 'Wolfpack-ploegbaas' Patrick Lefevere op zijn beurt lid zou worden van de Raad van Commissarissen. Laatstgenoemde werd zondagavond door Sporza gevraagd naar een eventuele reactie.

'Ik heb mijn telefoon niet bij', antwoordt de 68-jarige Vlaming wanneer hij uit het Anderlecht-stadion wandelt en hem gevraagd wordt of zijn telefoon roodgloeiend staat. Anderlecht is de favoriete voetbalclub van Lefevere en tevens de vereniging waar hij al sinds 2020 in de Raad van Bestuur zit. De Belgische recordkampioen speelde zondagavond een thuiswedstrijd tegen Club Brugge. 'Het is voetbal vanavond, hè', heeft hij duidelijk geen zin om het erover te hebben.

De Nederlandse website WielerFlits kwam met de fusieberichten naar buiten. 'Als jullie WielerFlits willen volgen, doen jullie dat maar. Maak ervan wat je wilt. Geen commentaar, sorry', is het enige wat Lefevere erover kwijt wil vooraleer hij in zijn auto stapt en vertrekt.

Het idee om de twee ploegen te fuseren zou van Jumbo-Visma zijn gekomen. De leiding van de geelzwarten sprak met Soudal-Quick Step-eigenaar Zdenek Bakala en al snel omarmden beide partijen het idee. Ook de sponsors Visma en Soudal stonden er naar verluidt gelijk welwillend tegenover. Na de fusie zou de ploeg verder gaan onder de naam Visma-Soudal of Soudal-Visma. Jumbo-Visma is na het afhaken van supermarktketen Jumbo op zoek naar een nieuwe hoofsponsor. Door het samengaan met Soudal Quick-Step kan de ploeg qua budget blijven concurreren met de beste ploegen in de WorldTour.

Lefevere schrijft mail naar werknemers

Daags na alle commotie heeft de ploegbaas contact gezocht met zijn werknemers, middels een brief. Global Cycling Network (GCN) kon de mail, waarin geen woord wordt gewijd aan Jumbo-Visma, inkijken.

'Ik schrijf u met betrekking tot de berichten die u onlangs in de media heeft gezien. Ik kan me voorstellen dat dit enige onzekerheid heeft veroorzaakt, waarvoor mijn excuses. De afgelopen maanden zijn er voortdurend gesprekken geweest met verschillende partijen, omdat ik openstond voor gesprekken met iedereen die het gevoel had dat ze in ons team konden investeren en ons vooruit konden helpen. Dat is nooit een geheim geweest', voegde Lefevere eraan toe.

'In tegenstelling tot de berichten zijn er op dit moment echter geen concrete projecten en plannen. Mocht dat veranderen, dan wordt u daarvan op de hoogte gesteld. In de tussentijd vraag ik jullie allemaal om de teamgeest en samenhorigheid te blijven tonen waarvoor ons team staat. We zijn aan het einde van een lang seizoen, maar we hebben nog een aantal doelstellingen om er weer een onvergetelijk jaar van te maken.'

De Belgische baas beëindigde de brief door renners en personeel te vragen niet met de media te praten en de informatie privé te houden.

lefevere soudal quick step

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws