Evenepoel naar Jumbo-Visma? 'Jumbo-Visma en Soudal-Quick Step werken aan fusie' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel naar Jumbo-Visma? 'Jumbo-Visma en Soudal-Quick Step werken aan fusie'

Evenepoel naar Jumbo-Visma? 'Jumbo-Visma en Soudal-Quick Step werken aan fusie'

Volgens Wielerflits werken wielerploegen Jumbo-Visma en Soudal-Quick Step aan een fusie van de twee ploegen. Volgens bronnen van de Nederlandse wielersite zou de fusie op korte termijn al kunnen worden afgerond. Ploegbaas van Jumbo-Visma Richard Plugge zou de CEO van de nieuwe formatie worden. Patrick Lefevere, de baas bij Soudal-Quick Step, zou dan weer lid worden van de Raad van Commissarissen.

Het idee om de twee ploegen te fuseren zou van Jumbo-Visma zijn gekomen. De leiding van de geelzwarten sprak met Soudal-Quick Step eigenaar Zdenek Bakala en al snel omarmden beide partijen het idee. Ook de sponsors Visma en Soudal stonden er gelijk welwillend tegenover. Na de fusie zou de ploeg naar verluidt verder gaan onder de naam Visma-Soudal of Soudal-Visma. Jumbo-Visma is na het afhaken van supermarktketen Jumbo op zoek naar een nieuwe hoofsponsor. Door het samengaan met Soudal-Quick Step kan de ploeg qua budget blijven concurreren met de beste ploegen in de WorldTour. Sportief directeur van Jumbo-Visma Merijn Zeeman zal ook bij de nieuw te vormen ploeg de sportieve lijnen uitzetten, als hoofdcoach.

Eerder dit jaar waren er hardnekkige geruchten dat Remco Evenepoel Soudal-Quick Step zou verlaten voor INEOS Grenadiers. Die geruchten werden zowel door de renner zelf als Lefevere ontkracht, maar door de fusie zullen er renners de markt op komen. Jumbo-Visma heeft immers al 27 renners voor volgend jaar vastliggen, bij Soudal-Quick Step zijn dat er 23. Volgens Wielerflits hebben echter zowel de leiding van Jumbo-Visma als Soudal-Quick Step de wens uitgesproken om met Evenepoel verder te gaan.

Doel is om Evenepoel te houden, veel interesse voor Roglic

Mocht Evenepoel blijven, dan neemt de sterkte van de ploeg ongekende vormen aan. Voor de klassementen in de grote rondes zou de ploeg dan naast de Belg ook beschikken over tweevoudig Tourwinnaar Jonas Vingegaard en meervoudig winnaar van grote ronden Primoz Roglic en de recente winnaar van de Vuelta a España Sepp Kuss. Of al die belangen binnen één ploeg de ruimte kunnen krijgen, valt te betwisten. Er zouden alvast meerdere bereid zijn om een afkoopsom te betalen om Roglic over te nemen. Het zou onder meer gaan om Bahrain-Victorious, Jayco-AlUla, Lidl-Trek en Movistar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws