🎥 Ciccone wordt aangereden tijdens interview in Tirreno, maar kan ondanks kniepijn wel verder Wielrennen
Wielrennen

🎥 Ciccone wordt aangereden tijdens interview in Tirreno, maar kan ondanks kniepijn wel verder

🎥 Ciccone wordt aangereden tijdens interview in Tirreno, maar kan ondanks kniepijn wel verder

Een naar moment na afloop van de vierde rit van Tirreno-Adriatico donderdag: Giulio Ciccone werd geïnterviewd door de RAI na afloop van de rit, tot hij plots aangereden werd door een auto van de organisatie.

Het stuur van de fiets van Ciccone klapte tegen zijn knie aan, waarna dat lichaamsdeel direct begon op te zwellen. De renner van Trek-Segafredo is vervolgens meegegaan met de wedstrijddokter.

In de ochtend laat Trek-Segafredo aan In de Leiderstrui weten dat Ciccone op vrijdag van start gaat in de vijfde etappe. 'Giulio is geraakt, maar heeft de noodzakelijke fysiotherapie gehad en op het oog zijn er geen serieuze consequenties. Laten we tijdens de race zien of het zijn prestaties zal beïnvloeden of niet.'

Op de vraag of de bestuurder van de auto uit koers is gezet, volgt een onwetend antwoord: 'Dat denken wij niet.' In het juryrapport van de vierde Tirreno-etappe wordt in ieder geval met geen woord gerept over het incident.

Voor de start van etappe vijf kwam Ciccone zelf nog even bij Cycling Pro aan het woord: 'Ik had wat pijn in mijn knie, maar ik hoop dat ik oké ben. Ik ga er in ieder geval voor vechten. Helaas kan dit gebeuren na zo'n finish, waar de weg smal was en nu was ik de pineut.'

Video en foto's: Ciccone aangereden door organisatie Tirreno

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws