🎥 Gehavende Jakobsen moest vroeg lossen, maar komt op tijd binnen: 'Ik had een slechte nacht' Wielrennen
Wielrennen

🎥 Gehavende Jakobsen moest vroeg lossen, maar komt op tijd binnen: 'Ik had een slechte nacht'

🎥 Gehavende Jakobsen moest vroeg lossen, maar komt op tijd binnen: 'Ik had een slechte nacht'

Fabio Jakobsen kwam in de slotfase van de vierde etappe hard ten val. De welbespraakte Nederlander van Soudal Quick-Step betaalde daar in het prille begin van de vijfde rit van de Tour de France, eentje die door de Pyreneeën trok, direct de prijs voor. Jakobsen moest al vroeg lossen, waarna hij dus op de achtervolging was aangewezen. Uiteindelijk kwam de Europees kampioen op tijd binnen.

Zijn vaste lead-out en trouwe kameraad Michael Mørkøv wachtte op Jakobsen, die eveneens door zijn Deense sprintaantrekker werd gemaand tot kalmte. Uiteindelijk kwam de sprinter in de bus terecht, waar hij de steun kreeg van ploegmaats en andere spurters. 'Mijn benen ontploften, maar gelukkig kon Mørkøv bij me blijven en kwamen we daarna terug bij een grotere groep. Daar zat ook Mark Cavendish met een paar ploegmaten. Mark is een vriend van me. Gelukkig zat ik bij hem in die groep. We hebben elkaar nodig. In de sprints als tegenstander, maar ook op dagen als vandaag om samen aan de finish te geraken. Ik ben al die jongens dankbaar. Het voelt echt als samen. Ik ben blij dat we er zijn', zo citeert het AD hem.

Dat hij in het begin van de etappe vroeg loste, zorgde even voor zorgen bij z'n fans. Hij kwam er echter nog wel doorheen. 'Het was op dat circuit van dat grove asfalt. Dus ik lig goed open. Vannacht heb ik niet top geslapen. Halverwege de nacht ben ik er zelfs nog een keer uit geweest. Maar goed, starten moet je toch. Dit hoort niet bij mijn leukste dagen, maar die horen er ook bij. Ik hoop dat de wonden snel helen en de kneuzingen herstellen. Zodat ik in de Tour kan blijven, want ik wil niet naar huis. Ik geef nooit op.'

Video: Mørkøv motiveert geloste Jakobsen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws