🎥 Hooghoudende Evenepoel stelt wielerliefhebbers gerust: 'We denken dat alles onder controle is' Wielrennen
Wielrennen

🎥 Hooghoudende Evenepoel stelt wielerliefhebbers gerust: 'We denken dat alles onder controle is'

🎥 Hooghoudende Evenepoel stelt wielerliefhebbers gerust: 'We denken dat alles onder controle is'

Remco Evenepoel hield na zijn twee valpartijen in de vijfde rit van de Giro d'Italia de kaken op elkaar, maar deed voor aanvang van rit zes wel zijn zegje. De gevolgen van de crashes van de Belg lijken mee te vallen, geeft hij mee.

'In de Vuelta had ik iets gelijkaardigs, ik kan dit dus wel overleven', stelde Evenepoel de verzamelde Belgische pers gerust. 'Hoe het met me gaat? Goed. Alles in orde. Ik heb een goede nachtrust gehad en ik ben goed verzorgd geweest. We denken dat alles onder controle is', liet hij weten.

Evenepoel vergelijkt zijn crash met die in de Vuelta van vorig jaar. 'Nu kon ik me meteen laten verzorgen, in Spanje was het nog een eindje tot de finish. En het is goed dat we vandaag al een pittige etappe hebben. Het lijkt allemaal wel oké.'

'Ik deed er alles aan om veilig de laatste 3 kilometer binnen te gaan. Arkéa-Samsic vroeg ruimte: ik keek naar links en schoof op naar rechts. Toen kwam Trek langs me en bij de tweede tik viel ik', legde hij nog eens uit.

Op het podium had Evenepoel zelfs nog genoeg energie om zijn voetbalkwaliteiten eens te etaleren aan het verzamelde publiek in Napels, toonde perschef Phil Lowe op Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws