Evenepoel heeft sorry gezegd tegen Pedersen en Kirsch: 'Remco was begrijpelijk gefrustreerd' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel heeft sorry gezegd tegen Pedersen en Kirsch: 'Remco was begrijpelijk gefrustreerd'

Evenepoel heeft sorry gezegd tegen Pedersen en Kirsch: 'Remco was begrijpelijk gefrustreerd'

Het was niet de dag van Remco Evenepoel: tot tweemaal toe kwam de kopman van Soudal-Quick Step ten val in de finale van de vijfde etappe van de Giro d'Italia. Bij de tweede val had de Trek-Segafredo-renner Alex Kirsch een aandeel.

Op een paar kilometer van de finish was de tweede crash, waarbij Evenepoel tegen het wiel van Trek-renner Alexander Kirsch reed. Na de tweede val stond het gezicht van Evenepoel op onweer. Na afloop trok Kirsch naar de bus van Quick Step om zijn excuses aan te bieden voor zijn aandeel in de valpartij van Evenepoel.

Ploegleider Steven de Jongh (Trek-Segafredo) vond echter dat Kirsch niets kwalijk was te nemen. 'Kirsch reed op kop om de sprint voor Mads Pedersen aan te trekken. Zijn werk zat erop en hij week uit naar rechts. Remco keek op dat moment naar links, waardoor hij Alex niet zag en zijn achterwiel aantikte. Een jammere val en ik snap de frustratie van Remco, maar hij had gewoon voor zich moeten kijken', reageert De Jongh tegenover Het Laatste Nieuws.

Bij Het Nieuwsblad kwam De Jongh daags nadien terug op het voorval tussen Evenepoel en de mannen van de sprinttrein van Trek-Segafredo. 'Remco heeft zich geëxcuseerd bij Alex en Mads. Nadat hij de beelden had gezien van bovenaf. Het was erg ongelukkig natuurlijk. En Remco was begrijpelijk gefrustreerd, vlak na die val', deed de ex-renner uit Nederland daarmee de kous af.

Evenepoel viel ook in openingsfase

Evenepoel kwam ook in de openingsfase van de etappe ten val. De oorzaak was toen een loslopende hond. Eerst ging ploegmaat Davide Ballerini onderuit, waarna Evenepoel de val niet meer kon ontlopen. De Belg leek last te hebben van zijn been, maar kon zonder veel problemen verder. Door de drie kilometer-regel verloor Evenepoel bij de tweede val geen tijd in het klassement.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws