🎥 Jay Vine komt terug op 'adrenalinestoot' in Giro: 'Baat het niet, dan schaadt het niet' Wielrennen
Wielrennen

🎥 Jay Vine komt terug op 'adrenalinestoot' in Giro: 'Baat het niet, dan schaadt het niet'

🎥 Jay Vine komt terug op 'adrenalinestoot' in Giro: 'Baat het niet, dan schaadt het niet'

UAE-Team Emirates kwam de vierde rit van de Giro d'Italia niet helemaal ongeschonden door. Luxehelper Diego Ulissi kwam ten val, terwijl Joao Almeida en Jay Vine onderweg ook nog moesten achtervolgen nadat ze even op afstand zaten. Die laatste kwam in het begin van de rit ook nog eens bijna ten val door een botsing met zijn ploegleidersauto.

Vine liet na afloop van de rit van zich horen. 'Een dag door het middengebergte en een te vergeven roze trui, dat betekent dat er in het peloton een grote strijd was om in de vlucht van de dag te komen. Het was een fast and furios-begin van de rit, waarna de uiteindelijke groep vertrok op de eerste beklimming van tweede categorie.'

De Australiër zelf had er toen al een hallucinant moment opzitten. Hij reed in de neutralisatie lek en wilde aan de zijde van zijn ploegleidersauto terugkeren, maar kwam daarbij in botsing met de wagen. 'Daar kreeg ik wel even een adrenalinestoot, maar baat het niet, dan schaadt het niet', blikte hij terug op dat voorval.

Vine zag niemand van de klassementsrenners in actie komen op slotklim

Op de laatste beklimming van de dag hielden de klassementsrenners elkaar goed in het oog. 'Toen de vlucht van de dag eenmaal vertrokken was, ging het er al wat rustiger aan toe tot aan de meet. Er was een kans dat iemand van het klassement wat zou proberen, maar niemand nam die stap. Ik sta nog altijd in de top tien van de Giro, en woensdag gaan we er opnieuw voor. Het zier er op papier uit als een spurtrit, maar met de ontsnapping weet je het maar nooit.'

Met Ulissi, de gevallen man van UAE-Team Emirates, gaat het oké. De Italiaan bleef even op de grond liggen, maar kon uiteindelijk zelfs nog zijn werk doen gedurende de rit.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws