Tourploeg Jumbo-Visma op hoogte: Van Aert haalt snor eraf, Kelderman en Van Baarle van de partij Wielrennen
Wielrennen

Tourploeg Jumbo-Visma op hoogte: Van Aert haalt snor eraf, Kelderman en Van Baarle van de partij

Tourploeg Jumbo-Visma op hoogte: Van Aert haalt snor eraf, Kelderman en Van Baarle van de partij

Terwijl de Giroploeg van Jumbo-Visma gehavend bezig is aan de Italiaanse ronde, zit de Tourselectie alweer in de voorbereiding op de komende Ronde van Frankrijk. Acht man sterk zit de Nederlandse ploeg nu in de Sierra Nevada voor een hoogtestage.

Wout van Aert, Jonas Vingegaard, Tiesj Benoot, Nathan Van Hooydonck, Christophe Laporte, Steven Kruijswijk, Dylan van Baarle en Wilco Kelderman: dat zijn de acht jongens die namens de geelzwarte formatie op hoogte zitten. De voorselectie van Jumbo-Visma voor de Tour de France bestaat uit negen renners, waarvan Sepp Kuss (ingevlogen als vervanger van Kelderman voor de Giro) momenteel de Giro d'Italia afwerkt. De definitieve keuze voor de Jumbo-Visma-formatie wordt na de Ronde van Zwitserland gemaakt, waar onder meer Van Aert en Kelderman op de voorlopige startlijst staan.

Van Baarle voelt zich alweer goed na crash in Parijs-Roubaix

Voor de Nederlandse ploeg is het alvast goed nieuws dat Van Baarle (val in Parijs-Roubaix) en Kelderman (crash in Tirreno-Adriatico) er bij kunnen zijn. Van Baarle sprak erover in zijn podcast met Wout Poels. 'Ik heb alweer wat goede uurtjes kunnen maken op de weg. Ik heb vrijwel geen last meer van mijn blessures, dus het is eigenlijk supersnel gegaan. Vanaf het moment dat ik weer mocht fietsen is het supergoed gegaan. Ik ben nog een klein beetje bont en blauw bij mijn arm, maar hopelijk trekt dat nog weer weg', verklaarde de hardrijder uit Voorburg.

'Ik ga drie weken naar de Sierra Nevada', vertelde Van Baarle nog. 'Dat is wel een lange onderneming die we gaan maken met de Tourploeg. Eigenlijk alle renners die vorig jaar de Tour hebben gedaan zijn erbij, buiten Primoz Roglic dan. En Kuss rijdt dan natuurlijk de Giro. Ik ben nog nooit naar de Sierra Nevada geweest, dus ik ben benieuwd.'

Van Aert dolde op Strava alvast wat, zoals we van hem gewend zijn. 'Misschien krijg ik opnieuw een kus voor bedtijd. Oh nee wacht, ik zit weer drie weken boven op een berg', stelde de Belg, die ook nog meedeelde dat zijn moustache-snorretje er ook weer af is gehaald.' Van Aert werkte dinsdag een training van 77,3 kilometer af in iets meer van drie uur, waarbij hij 2420 hoogtemeters maakte.

Tourploeg Jumbo-Visma op hoogte: Van Aert haalt snor eraf, Kelderman en Van Baarle van de partij

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws