šŸŽ„ Kleddernatte Evenepoel baalt en moppert over dopingcontrole: 'Jullie testen me drie keer per week' Wielrennen
Wielrennen

šŸŽ„ Kleddernatte Evenepoel baalt en moppert over dopingcontrole: 'Jullie testen me drie keer per week'

šŸŽ„ Kleddernatte Evenepoel baalt en moppert over dopingcontrole: 'Jullie testen me drie keer per week'

De regen maakte er opnieuw een lastige en hectische dag van in de Vuelt a EspaƱa. Remco Evenepoel doorstond de tweede etappe echter zonder grote problemen. Wel baalde hij flink na afloop, daar hij uitverkoren was voor een dopingcontrole.

Dat Evenepoel eruit werd gepikt voor een dopingcontrole is natuurlijk niet vreemd. Als Ć©Ć©n van de beste renners ter wereld en favoriet voor de Vuelta ligt hij natuurlijk onder een vergrootglas. Maar na een dag in de regen zat de Belgisch kampioen even niet te wachten op een controle. 'Jullie testen mij drie keer per week', zei hij met een zucht, zo valt te horen in een video van Het Nieuwsblad.

Waar zijn concurrent Primoz Roglic tijdens de etappe onderuit ging, kwam Evenepoel heelhuids over de streep in Barcelona. Wel reed hij lek op zo'n honderd kilometer van de finish. Zijn ploeg bracht hem echter gezwind weer terug in het peloton.

Evenepoel wacht maandag belangrijke test

Evenepoel hoefde zich in de finale niet overmatig in te spannen. Wegens de vele regen werden de tijden op negen kilometer van de finish opgenomen. Alle klassementsrenners reden de etappe na dat punt rustig uit, en lieten de strijd om de dagzege aan zich voorbijgaan. Evenepoel staat in het klassement negentiende op negentien seconden van Andrea Piccolo. Maandag moet de ronderenner wel aan de bak. Er wordt namelijk bergop gefinisht in Andorra.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws