🎥 Update | Biniam Girmay heeft geen ernstige blessures na val op kasseistrook Wielrennen
Wielrennen

🎥 Update | Biniam Girmay heeft geen ernstige blessures na val op kasseistrook

🎥 Update | Biniam Girmay heeft geen ernstige blessures na val op kasseistrook

Biniam Girmay is ten val gekomen in de laatste etappe van de Tour de Wallonie. De winnaar van Gent-Wevelgem was betrokken bij een crash op een kasseistrook en bleef met pijn liggen op de stenen. Met name zijn linkerarm is geraakt, maar het is nog niet precies bekend wat de ernst van de blessures zijn bij de kopman van Intermarché-Wanty-Gobert. Ook Gianni Vermeersch lag bij de val.

In de slotetappe van de Tour de Wallonie stonden de nodige kasseistroken op het programma. Voor Girmay ging het al vroeg mis. Met nog ongeveer honderd kilometer te gaan kwam hij hard ten val op een kasseistrook. Girmay bleef lang liggen en stapte niet veel later uit de wedstrijd.

Update - 27 juli 2022 (19.20 uur): Girmay komt met de schrik vrij in Wallonie

In een update laat Intermarché-Wanty-Gobert weten dat Biniam Girmay geen ernstige blessures heeft overgehouden aan zijn val in de slotrit van de Tour de Wallonie. Wel heeft hij schaafwonden aan zijn elleboog en knie. Volgens de ploeg keert Girmay weer terug naar zijn thuisland Eritrea om zich voor te bereiden op het najaar. Onder andere de Canadese klassiekers in Quebec en Montreal staan op zijn programma. Zijn grote doel is het WK eind september in het Australische Wollongong.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws