'Sinkeldam maakt in navolging van Bol de overstap naar B&B Hotels-KTM' Wielrennen
Wielrennen

'Sinkeldam maakt in navolging van Bol de overstap naar B&B Hotels-KTM'

'Sinkeldam maakt in navolging van Bol de overstap naar B&B Hotels-KTM'

Volgens het AD rijden er komend jaar twee Nederlanders bij B&B Hotels-KTM. In navolging van sprinter Cees Bol zou ook sprintaantrekker Ramon Sinkeldam de stap maken naar het Franse ProTeam van manager Jérôme Pineau.

B&B Hotels-KTM komt uit op het tweede niveau van het professionele wielrennen. De ploeg kan echter rekenen op wildcards van het Franse ASO, dat onder meer de Tour de France organiseert. B&B reed ook dit jaar de Tour, maar kwam daar niet tot bijzondere prestaties. De ploeg toonde zich vooral door verschillende keren mee te zitten in de ontsnappingen, of hoge top tien-klasseringen in de sprints.

De Franse ploeg zou naar verluidt de komende seizoenen over een flink hoger budget beschikken, daar de supermarktketen Carrefour sponsor gaat worden. Volgens de bronnen van het AD zullen dus onder andere Bol en Sinkeldam B&B de komende jaren versterken. Bol stond te boek als een talentvol sprinter, maar heeft met name dit jaar moeite om te bevestigen. Een ritzege in Parijs-Nice 2021 was zijn laatste overwinning.

Waar Bol (Team DSM) doorgaans de sprinter is, staat Sinkeldam voornamelijk te boek als sprintaantrekker. De overstap zal voor de Noord-Hollander alvast gemakkelijker zijn dan voor Bol. Sinkeldam rijdt sinds 2018 namelijk al in Franse dienst bij Groupama-FDJ. Bij de ploeg speelde hij een belangrijke rol in de lead-out van topsprinter Arnaud Démare. Samen vierden ze successen in zowel de Tour de France als de Giro d’Italia. Sinkeldam lijkt dus niet de overstap te maken naar Quick Step-Alpha Vinyl. De sprintaantrekker werd een tijdje in verband gebracht met de ploeg van Patrick Lefevere.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws