🎥 Van der Poel even in de penarie! Wereldkampioen flink achterop na ontwijken twee valpartijen in Luik Wielrennen
Wielrennen

🎥 Van der Poel even in de penarie! Wereldkampioen flink achterop na ontwijken twee valpartijen in Luik

🎥 Van der Poel even in de penarie! Wereldkampioen flink achterop na ontwijken twee valpartijen in Luik

Mathieu van der Poel heeft zondag geen fijne aanloop naar de finale beleefd in Luik-Bastenaken-Luik. De wereldkampioen zat in een eerste cruciale fase vol beklimmingen niet vooraan en liep daardoor twee keer flinke vertraging op, door valpartijen voor zijn neus. Hij moest lange tijd achtervolgen, alvorens hij uiteindelijk terugkeerde.

De eerste crash was een kleintje, met Junior Lecerf van Soudal-Quick Step en Chris Hamilton van dsm-firmenich PostNL erbij betrokken. Van der Poel zag het gebeuren en stuurde er behendig tussendoor. De regenboogtrui zat daardoor wel helemaal van achteren en moest daardoor lang wachten toen er door een groot gedeelte van het pak werd getuimeld.

Het gebeurde allemaal in een nerveuze fase van de wedstrijd, richting de voet van de Côte de Mont-le-Soie. Op kop van het peloton ging het op dat moment al hard, maar Israel-Premier Tech trok na de valpartijen wel vól door om enkele belangrijke namen te breken. Naast Van der Poel zaten namelijk ook Tom Pidcock (INEOS), Valentin Madouas (Groupama-FDJ) en Aleksandr Vlasov (BORA) op achterstand.

Kilometers lang zagen we de ploeg uit Israël op kop beuken, alvorens UAE-Team Emirates overnam en het tempo hoog hield. Even leken de grote namen de wedstrijd te verliezen, maar op de Stockeu ontbrandde Pidcock en ging het tempo de lucht in. Na de Côte de la Haute-Levée haalde UAE de voet wat van het pedaal en konden de mannen op achterstand terugkeren. Daarmee hadden ze wel een flinke jas uitgedaan.

Video's: twee valpartijen in Luik-Bastenaken-Luik vertragen Van der Poel en Pidcock

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws