šŸŽ„ Wie pakten de bonificatieseconden? Jury zoekt naar fans met videobeelden Wielrennen
Wielrennen

šŸŽ„ Wie pakten de bonificatieseconden? Jury zoekt naar fans met videobeelden

šŸŽ„ Wie pakten de bonificatieseconden? Jury zoekt naar fans met videobeelden

Hoewel de eerste dagen van een grote ronde altijd wel enigszins hectisch verlopen, doet de Vuelta a EspaƱa er een flink schep bovenop. Na de chaotische ploegentijdrit van zaterdag, ging er zondag ook het nodige mis. Zo moest de jury het publiek inschakelen om te weten wie de bonificatieseconden pakte op de Montjuic, in volle finale.

Het klimmetje lag op slechts drie kilometer van de finish. Op de top waren voor de eerste drie renners zes, vier en twee seconden te verdienen. De finale was, mede door het spekgladde wegedek, echter allesbehalve makkelijk te volgen. Ook voor de jury, die door het gebrek aan televisiebeelden, niet wist wie als eerste doorkwamen op de Montjuic.

Gelukkig voor de jury was er een hulplijn, het publiek langs de kant. Gelukkig voor de organisatie stonden er voldoende mensen met een smartphone de voorbijkomende renners te filmen op de Montjuic. Eind goed, al goed. Dat ritwinnaar Andreas Kron als eerste de top passeerde, kon de jury zelf ook nog wel bedenken. Romain Gregoire en Marijn van den Berg, ploegmaat van de nieuwe leider Andrea Piccolo, waren de nummers twee en drie.

Jury raadpleegt publiek voor doorkomst op Montjuic

2 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws