Kron staat na ritzege in Vuelta stil bij De Decker: 'Ik had hem graag leren kennen' Wielrennen
Wielrennen

Kron staat na ritzege in Vuelta stil bij De Decker: 'Ik had hem graag leren kennen'

Kron staat na ritzege in Vuelta stil bij De Decker: 'Ik had hem graag leren kennen'

Andreas Kron beloonde de veerkracht van Lotto-Dstny zondag met een knappe ritzege in de Vuelta a España. De overwinning had een emotionele lading wegens het recente overlijden van Lotto-Dstny-renner Tijl De Decker. 'We zullen altijd voor hem blijven rijden', staat Kron na afloop stil bij zijn voormalig ploegmaat.

'Het was tot op heden een goed, maar ook moeilijk jaar', zegt Kron over zijn eigen seizoen. 'Om hier na het missen van de Tour te komen en zo snel te winnen, betekent veel voor mij. Ook voor de ploeg, dat momenteel door een moeilijke tijd gaat', doelt Kron op het recente overlijden van zijn ploegmaat De Decker.

'Ik kende Tijl niet persoonlijk, maar mijn ploegmaats hier wel, vooral Lennert Van Eetvelt. Ons hart was gebroken toen wij het nieuws vernamen, en dat zijn we nog steeds. Maar dit is de beste manier om te laten zien dat we als team blijven strijden voor hem. We gaan hem missen. Helaas heb ik hem nooit ontmoet, ik had hem graag leren kennen. We zullen altijd voor hem blijven rijden', aldus Kron.

Kron en Lotto-Dstny gaan voor meer overwinningen

'Het is een belangrijke overwinning voor ons, onze eerste WorldTour-zege van het seizoen', benoemt de Deen het belang van zijn ritzege. 'En het is in een grote ronde. Het is grote zege voor ons. We hebben er de afgelopen maanden veel voor opgeofferd, vaak weg van familie en veel op hoogte, allemaal voor dit doel. Nu hebben we al een overwinning op zak en kunnen we gaan voor meer. Ik denk dat het ons gaat lukken', sluit Kron hoopvol af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws