🎥 Zware domper voor Jumbo-Visma: Gesink valt hard op hoofd, ook DSM en Jayco-AlUla verliezen een renner Wielrennen
Wielrennen

🎥 Zware domper voor Jumbo-Visma: Gesink valt hard op hoofd, ook DSM en Jayco-AlUla verliezen een renner

🎥 Zware domper voor Jumbo-Visma: Gesink valt hard op hoofd, ook DSM en Jayco-AlUla verliezen een renner

Een vervelend beeld in de eerste rit in lijn van de Tour Down Under woensdag: na tal van valpartijen gedurende de rit kwam Robert Gesink op zo'n 25 kilometer van de aankomst hard in aanraking met het asfalt. De Nederlander van Jumbo-Visma werd onderuit gemaaid door Alex Baudin (AG2R Citroën Team) en viel vol op zijn hoofd, waarop hij de koers moest verlaten.

Naast Gesink waren ook Timo Roosen en Tim van Dijke van de Nederlandse ploeg betrokken bij de crash, alhoewel zij - na het checken van Gesink - door konden met de race. Gesink, die juist zo genoot van zijn aanwezigheid in Australië, bleef beduusd op de grond zitten en deed al gauw zijn helm af. De kroniek van een aangekondigde opgave, die even later dan ook logischerwijs werd medegedeeld. Beterschap, Robert!

Bevin (DSM) en Harper (Jayco AlUla) uit koers

Eerder in de etappe viel ook Sjoerd Bax (UAE-Team Emirates) al, terwijl Team DSM met Patrick Bevin zijn kopman zag uitstappen na een valpartij, waar ook Gerben Thijssen (Intermarché-Circus-Wanty) en Jordi Meeus (BORA-hansgrohe) bij betrokken waren. De Nieuw-Zeelander van de Nederlandse ploeg had uiteindelijk teveel last van een enkelblessure. Bij Team Jayco-AlUla werd na de rit afscheid genomen van Chris Harper, die bij een crash z'n sleutelbeen brak.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws