Na DSM en Jumbo-Visma is ook Quick Step mannetje kwijt in Australië: James Knox gediskwalificeerd Wielrennen
Wielrennen

Na DSM en Jumbo-Visma is ook Quick Step mannetje kwijt in Australië: James Knox gediskwalificeerd

Na DSM en Jumbo-Visma is ook Quick Step mannetje kwijt in Australië: James Knox gediskwalificeerd

De eerste rit in lijn in de Tour Down Under heeft naast twee fysieke slachtoffers ook een administratief slachtoffer opgeleverd. James Knox van Soudal-Quick Step haalde de finish niet door een diskwalificatie.

In de eindafrekening van de eerste etappe in Australië staan drie straffen van de jury. Hermann Pernsteiner van Bahrain Victorious hing tijdens de rit achter een ploegauto en kreeg daarvoor 200 Zwitserse frank boete, zes minpunten in het puntenklassement, één minpunt in het bergklassement en het belangrijkste: drie minuten tijdstraf in het algemeen klassement. Zijn ploegleider Neil Stephens kreeg 500 Zwitserse frank boete voor het vergrijp.

Een flinke straf voor Pernsteiner, die er echter nog goed vanaf kwam, in vergelijking met Knox. De Brit van Quick Step gebruikte namelijk ook een auto om achter te schuilen en kennelijk deed de klimmer dat te lang en/of te opzichtig. Hij werd in koers gediskwalificeerd en kreeg ook nog een boete van 200 frank voor de kiezen. Ploegleider Geert Van Bondt kreeg 500 frank boete. Tijdens de etappe werd duidelijk dat Knox in de slotfase van de etappe was betrokken bij een crash, wat zijn noodzaak om snel terug te keren zou verklaren.

Knox voegt zich bij Gesink, Bevin en Harper

De diskwalificatie van Knox zet het aantal uitvallers na twee dagen Tour Down Under op vier. Door de genoemde crash moesten Robert Gesink (Jumbo-Visma) en Patrick Bevin (Team DSM) opgeven en daar kwam na de etappe nog de opgave van Chris Harper van Team Jayco-AlUla bij. Op de eerste dag was de Tour Down Under ook al één grote chaos door de flinke regenval. Alberto Bettiol won toen de proloog, mede omdat veel tijdritspecialisten later startten en met een kletsnat wegdek te maken kregen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws