1-2-3'tje voor Quick Step in proloog Slowakije: Vernon wint, Van Belle vierde Wielrennen
Wielrennen

1-2-3'tje voor Quick Step in proloog Slowakije: Vernon wint, Van Belle vierde

1-2-3'tje voor Quick Step in proloog Slowakije: Vernon wint, Van Belle vierde

Ethan Vernon heeft dinsdag de proloog van de Ronde van Slowakije gewonnen. De coureur van Quick Step-Alpha Vinyl versloeg zijn ploegmaten Josef Cerny en Michael Mørkøv. Loe van Belle - van Jumbo-Visma - werd knap vierde.

De Ronde van Slowakije begon dinsdag met een proloog van zeven kilometer in de Slowaakse hoofdstad Bratislava. Zowel in het begin als in het slot van het parcours lag een U-bocht, waar het dus opletten was voor de renners. Alle renners reden de proloog op een gewone fiets.

Van Belle rijdt knappe tijd, maar Quick Step heerst

Thuisrijder Martin Svrcek (Quick Step-Alpha Vinyl) knalde naar een tijd van onder de acht minuten (7.55). Daarmee was hij onder andere sneller dan David Dekker van Jumbo-Visma. De zoon van ex-renner Erik Dekker stond op dat moment derde in de tussenstand.

De volgende renner van Jumbo-Visma was de talentvolle Van Belle, die ook een achtergrond in het baanwielrennen heeft. Hij reed een sterke proloog en was ruim zes seconden sneller dan Svrcek. Van Belle kon echter niet lang genieten van de snelste tijd, want Michael Mørkøv dook acht honderdste onder zijn tijd.

De tijd van de Deen was echter niet voldoende voor de overwinning. Die ging naar zijn ploeggenoot Vernon. De sprinter verpulverde de tijd van Mørkøv door bijna vijftien seconden sneller te rijden. Cerny - ook van Quick Step - deed nog een poging om Vernon van de eerste plek te stoten, maar schoot met een achterstand van zes seconden ruim tekort. Het was voor Vernon zijn tweede profzege. Eerder dit seizoen won hij een massasprint in de Ronde van Catalonië.

Uitslag proloog Ronde van Slowakije 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws