Vernon wint - dankzij baanverleden - proloog Slowakije: 'Inspanning lag mij heel goed' Wielrennen
Wielrennen

Vernon wint - dankzij baanverleden - proloog Slowakije: 'Inspanning lag mij heel goed'

Vernon wint - dankzij baanverleden - proloog Slowakije: 'Inspanning lag mij heel goed'

Ethan Vernon won dinsdagavond de proloog in de Ronde van Slowakije. De Brit versloeg zijn ploeggenoten Josef Cerny en Michael Mørkøv. ‘Fijn dat het harde werk zich uitbetaalt.’

De rittenkoers begon met een proloog, waarvan het parcours - buiten twee U-bochten – veel rechte stukken kende. ‘Het parcours was voor mij perfect. Ik heb een achtergrond in het baanwielrennen en de inspanning lag mij daarom heel goed. De lange stukken rechtdoor waren perfect. Ik nam de aero-positie aan en leverde een hoog vermogen’, vertelt Vernon in het flashinterview.

‘Ik heb de laatste weken weinig koersen gereden, maar wel hard getraind. Het is fijn om te zien dat het harde werk zich uitbetaalt’, vervolgt Vernon, die met de proloog zijn tweede profzege boekte. Eerder dit jaar won de neoprof een massasprint in de Ronde van Catalonië.

Woensdag mikt Vernon in de eerste rit in lijn op zijn tweede overwinning in een massasprint. ‘Morgen gaan we sowieso voor de massasprint. We gaan de truien verdedigen en voor de ritzege in de sprint’, besluit Vernon.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws