22-jarige Zana (Bardiani) brandt van ambitie: 'Ik versloeg Pogacar, ik kan net zo ver komen' Wielrennen
Wielrennen

22-jarige Zana (Bardiani) brandt van ambitie: 'Ik versloeg Pogacar, ik kan net zo ver komen'

22-jarige Zana (Bardiani) brandt van ambitie: 'Ik versloeg Pogacar, ik kan net zo ver komen'

Filippo Zana is bij het grote wielerpubliek misschien een vrij onbekende naam, maar daar hoopt de pas 22-jarige Italiaan van Bardiani snel verandering in te brengen. In gesprek met Tutto Bici is het klimtalent op z'n zachtst gezegd razend ambitieus.

Zana is een klein jaartje jonger dan Tadej Pogacar, met wie hij zodoende in de juniorencategorie veelal mocht wedijveren. Dat ging hem goed af. 'Ik heb tegen hem gereden sinds de junioren en ken hem dus goed. Ik versloeg hem daar. Dus als hij zo ver is gekomen, kan ik dat ook', zo klinkt het. Om dat te bereiken, gaat Zana naar eigen zeggen 'hard werken'. 'Het is nog maar drie jaar geleden dat ik Pogacar versloeg, dat kan ik opnieuw.'

Zana zal er dan wel een schepje bij op moeten doen. Hij won in zijn nog jonge loopbaan al wel enkele Italiaanse eendagskoersen, in 2020 won hij met de Giro d'Italia zijn eerste grote ronde. Hij werd honderdste. In 2021 liet hij zich echt zien, met winst in twee Tsjechische rittenkoersen. In de hoog aangeschreven Tour de l'Avenir werd hij derde, achter Tobias Halland Johannessen en Carlos Rodriguez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws