'Absoluut geen kritiek op Wout', maar Museeuw zet er wel wat druk op bij Van Aert: 'Het wordt nu wel tijd' Wielrennen
Wielrennen

'Absoluut geen kritiek op Wout', maar Museeuw zet er wel wat druk op bij Van Aert: 'Het wordt nu wel tijd'

'Absoluut geen kritiek op Wout', maar Museeuw zet er wel wat druk op bij Van Aert: 'Het wordt nu wel tijd'

Johan Museeuw verwacht van Wout van Aert dat hij binnen nu en drie jaar de Ronde van Vlaanderen op zijn palmares bijschrijft. De Belg stipt aan dat de coureur van Jumbo-Visma 'slechts' één Monument won tot dusver.

Op de vraag van VTM Nieuws wie volgens hem de Omloop wint, hoeft Museeuw niet lang na te denken.'Arnaud De Lie. Ik heb hem de eerste wedstrijd zelf zien winnen in Spanje. Een grote jongen met een enorme body en karakter. Het zou goed zijn voor zijn loopbaan als hij nu al een semiklassieker als de Omloop kan winnen. Als hij standhoudt op de Muur en de Bosberg, is er niemand die hem klopt in de sprint', verwacht de Leeuw van Vlaanderen.

Museeuw denkt dat het goed voor de loopbaan van De Lie zou zijn als hij komend weekeinde al succesvol is. 'Ik zou hem liever de Omloop zien winnen dan Kuurne. Ook voor de evolutie van zijn carrière, dat hij weet dat hij die wedstrijden aankan en kan winnen. Het is een sprinter, maar hij heeft veel meer in dat lichaam zitten.'

'Absoluut geen kritiek op Wout', maar Museeuw zet er wel wat druk op bij Van Aert: 'Het wordt nu wel tijd'

Museeuw vindt dat het tijd voor Monumenten wordt voor Van Aert

Museeuw, zelf drievoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, verwacht dit jaar ook het nodige van Van Aert. 'Uiteraard kunnen we niet naast het fenomeen Van Aert, die in de Tour zowel sprints als tijdritten wint. Maar laten we eerlijk zijn: een Monument is Milaan-Sanremo, daar stopt het. Wordt het tijd? Ja, ja. Elk jaar dat weg is, is er weer één', beantwoordt hij zijn eigen vraag of Van Aert op korte termijn voor zeges in de grootste wedstrijden moet gaan.

'Het is geen kritiek op Wout, absoluut niet. Hij is bewonderenswaardig, maar het wordt nu wel tijd dat hij de Ronde van Vlaanderen wint', aldus Museeuw, die denkt aan een tijdspanne van drie jaar vooraleer de Belg De Ronde op zijn palmares moet hebben.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws