Tadej Pogacar weet nog niet zeker of hij meedoet aan Amstel Gold Race en Waalse Pijl Wielrennen
Wielrennen

Tadej Pogacar weet nog niet zeker of hij meedoet aan Amstel Gold Race en Waalse Pijl

Tadej Pogacar weet nog niet zeker of hij meedoet aan Amstel Gold Race en Waalse Pijl

Als er één iemand is die dit seizoen de gemoederen bezig houdt met zijn seizoensplanning, dan is het Tadej Pogacar wel. De Sloveen voerde gedurende het nog prille seizoen al enkele veranderingen door en dat lijkt nog niet ten einde. Zo is het nog niet zeker dat hij de Amstel Gold Race zal rijden.

Wie de afgelopen weken de verrichtingen van Pogacar volgt, kan twee dingen constateren. Eén: hij steekt in gigantisch goede vorm. Twee: hij is ontzettend veel aan het husselen. Zo werd de UAE Tour vervangen door de Jaén Paraiso Interior en de Ruta del Sol en besloot hij later om Tirreno-Adriatico om te ruilen voor Parijs-Nice. In die Spaanse koers deed Pogacar het met vijf zeges meer dan naar behoren.

Dinsdag kwam daar het feit bij dat hij als titelverdediger besloot om Strade Bianche over te slaan, terwijl zijn naam maandag dan weer op de voorlopige startlijst verscheen van de Amstel Gold Race. Of hij daadwerkelijk te zien zal zijn in Zuid-Limburg, dat is nog maar de vraag.

Amstel Gold Race en Waalse Pijl staan nog niet vast voor Pogacar

UAE-Team Emirates laat aan In de Leiderstrui weten dat Pogacar en de ploeg pas op een later moment een definitieve beslissing zullen nemen over de Amstel Gold Race en ook de Waalse Pijl. Enkel Luik-Bastenaken-Luik staat van de Ardennenklassiekers momenteel met zekerheid vast in de planning van de Sloveen.

Gek is dat niet, daar Pogacar als liefhebber het meeste heeft met de Monumenten. Zo bouwt hij zijn voorjaar ook nauwkeurig rondom Milaan-Sanremo en vooral de Ronde van Vlaanderen, twee wedstrijden die hij maar al te graag op zijn palmares wil hebben. Maar eerst volgt zondag Parijs-Nice, eveneens een koers waar de veelvraat van UAE-Team Emirates zijn zinnen op heeft gezet. Al is het maar omdat hij daar mogelijk een eerste plaagstootje uit kan delen aan rivaal Jonas Vingegaard en Jumbo-Visma.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news