Ackermann 'enorm teleurgesteld' in teambaas Denk: 'Hij heeft zijn woord niet gehouden' Wielrennen
Wielrennen

Ackermann 'enorm teleurgesteld' in teambaas Denk: 'Hij heeft zijn woord niet gehouden'

Ackermann 'enorm teleurgesteld' in teambaas Denk: 'Hij heeft zijn woord niet gehouden'

Een bittere pil voor Pascal Ackermann. De 27-jarige Duitser leefde altijd in de veronderstelling dat hij dit jaar dan eindelijk zijn debuut in de Tour de France zou maken, maar werd dinsdagochtend buiten de Tourselectie gelaten door ploegbaas Ralph Denk.

Radsport-news sprak met Ackermann naar aanleiding van zijn niet-selectie voor 's werelds grootste wielerkoers. 'Ik stond op het punt om te vertrekken voor training, om de laatste hand te leggen aan mijn Tourvoorbereiding. Tot die tijd ging ik er vanuit dat ik de Tour ging doen, dus je kunt wel raden wat ik deed toen Denk me op de hoogte bracht van het nieuws...', jammert de sprinter.

Ackermann is naar eigen zeggen 'meer dan teleurgesteld' in zijn ploeg. 'Ralph was altijd een man die zijn woord hield, maar dat heeft hij deze keer absoluut niet gedaan. Er werd me altijd verteld dat ik de Tour zou rijden dit jaar en dat ik me daar geen zorgden over hoefde te maken. Zonder die belofte had ik drie jaar geleden geen contract getekend', zegt Ackermann stellig.

Ackermann: 'Het ligt niet aan mijn vorm, dat weet Denk ook'

Succesvol was Ackermann dit jaar nog niet echt, maar daar ligt het volgens hem niet aan. 'Dat kan je aan mijn gegevens zien, het ligt niet aan de vorm. Dat weet hij (Denk, red) ook.' Een andere reden kan zijn dat Ackermann BORA-hansgrohe lijkt te verlaten, maar daar wenste hij zelf geen commentaar op te geven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws