Ackermann wint slotetappe Sibiu Cycling Tour, Aleotti het klassement Wielrennen
Wielrennen

Ackermann wint slotetappe Sibiu Cycling Tour, Aleotti het klassement

Ackermann wint slotetappe Sibiu Cycling Tour, Aleotti het klassement

De derde etappe in de Sibiu Cycling Tour is een prooi geworden voor Pascal Ackermann. De sprinter van BORA-hansgrohe was een klasse apart in de eindsprint. Ploeggenoot Giovanni Aleotti werd winnaar van het eindklassement.

In de laatste etappe moesten de renners in de finale een aantal klimmetjes verteren, maar dat was niet zwaar genoeg om de sprinters te lossen. Na een harde openingsfase lukte het drie renners pas na 64 kilometer om weg te springen uit het peloton. Dat waren de Pool Pawel Bernas (HRE Mazowsze Serce Polski) en de Tsjechen Jakub Otruba (Elkov-Kasper) en Daniel Turek (Team Felbermayr - Simplon Wels).

Veel ruimte kregen de drie nooit op dit parcours, maar ondertussen wist Bernas wel voor het tweede jaar op rij het klassement voor de tussensprint te winnen. Nadat de drie koplopers waren ingelopen op ongeveer 25 kilometer van de meet, was het de vraag of het nog spannend ging worden in de strijd om het algemeen klassement. Daar was geen sprake van, al probeerde de nummer vijf in het klassement (Riccardo Zoidl) nog weg te sprinten, maar hij kreeg toen al Ackermann met zich mee. In de sprint op het einde was de Duitser een klasse apart en was hij Eduard-Michael Grosu en Matthew Walls ruim de baas. Ploeggenoot Aleotti wist het eindklassement te winnen, door Fabio Aru negentien seconden achter zich te houden.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws