Adam Yates moet klimrecord op Jabel Hafeet breken om Evenepoel te lossen: 'Hadden niets te verliezen' Wielrennen
Wielrennen

Adam Yates moet klimrecord op Jabel Hafeet breken om Evenepoel te lossen: 'Hadden niets te verliezen'

Adam Yates moet klimrecord op Jabel Hafeet breken om Evenepoel te lossen: 'Hadden niets te verliezen'

Hij had iets te bewijzen en Adam Yates leverde met verve. Op de voor hem zeer bekende Jebel Hafeet in de UAE Tour bezorgde hij zijn UAE Team Emirates een broodnodige zege, daar het gevecht om de eindzege eerder in de koers al was verloren. Een opluchting, stelt Yates na afloop.

'Ik wil de ploeg bedanken, want ze geloofden in mij. We wilden vanaf de voet vol gas geven, want we hadden na de waaieretappes in het klassement niets meer te verliezen. We wilden zien wat er zou gebeuren en ik viel vroeg aan, omdat ik wist dat ik alles moest geven om de anderen te lossen. Ik ben blij dat dat gelukt is', zo analyseert de Brit.

Dat het geen makkelijk dagje was, bleek wel uit de gemiddelde snelheid en de enorme hitte onderweg. 'Ik ben blij dat er halfweg koers nog mensen stonden die water over ons heen gooiden. Het was zó heet!' Uiteindelijk slaagde Yates er met zijn zege wel in om nog derde te worden in het klassement. 'Uiteindelijk was het klassement geen doel meer vandaag, we wilden de etappe winnen. Ik ben superblij dat we daarin zijn geslaagd.'

Klimrecord Yates op Jabel Hafeet

De prestatie van Yates krijgt nog een beetje extra glans door het feit dat er nooit iemand sneller de Jebel Hafeet beklom. Het record stond volgens cijfer-fanaat Mihai Simion op 25 minuten en 57 seconden, van dezelfde Yates en Tadej Pogacar in 2021. Yates beklom de col op zondag vier seconden rapper. Chapeau!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws