Affini richt zich naast tijdritten op ploegmaat Dumoulin in Giro: 'Ben zijn gids voor de vlakke ritten' Wielrennen
Wielrennen

Affini richt zich naast tijdritten op ploegmaat Dumoulin in Giro: 'Ben zijn gids voor de vlakke ritten'

Affini richt zich naast tijdritten op ploegmaat Dumoulin in Giro: 'Ben zijn gids voor de vlakke ritten'

Edoardo Affini zal ook komend jaar voor Jumbo-Visma aantreden in de Giro d'Italia. De beresterke Italiaan zal zich, naast de tijdritten, richten op het door de vlakke etappes loodsen van eindzegekandidaat Tom Dumoulin.

De 25-jarige Affini, die een Nederlandse vriendin heeft, start zijn jaar in de Ronde van Valencia in begin februari. Vervolgens richt hij zich op de UAE Tour en Tirreno-Adriatico: beide koersen bevatten een interessante tijdrit. 'Het doel is om daarin een goed resultaat mee naar huis te nemen', klinkt het zelfverzekerd in gesprek met het Italiaanse BiciPro.

Affini kan ook in de Giro zijn krachten kwijt in de tijdrit. Zowel op het begin (etappe twee) als eind (slotdag) staat er een rit tegen de klok op het programma. Om succesvol te worden in deze beproevingen heeft ook Affini een 3D-stuur gekregen van zijn ploeg Jumbo-Visma. Eerder kregen onder meer Primoz Roglic en Wout van Aert zo'n gespecialiseerd stuur aangemeten. 'Het stuur is in aanbouw en ik ben in november ook in de windtunnel geweest. Zodra de cijfers zijn geanalyseerd, zijn er dingen die verbeterd kunnen worden. Het team is in ieder geval erg gesteld op de tijdritten.'

Affini: 'Dumoulin kan het goed gaan doen in de Giro'

De hardrijder krijgt ook een andere taak in de grote ronde in zijn eigen land. 'Ik zal de gids zijn van Dumoulin in de vlakke etappes in de Giro', zo doet hij uit de doeken. 'Tom kan het goed gaan doen, het feit dat hij komt betekent al dat hij weer op niveau wil komen in de wedstrijd die hij in het verleden al gewonnen heeft. Naast hem is er ook Tobias Foss, die vorig jaar als negende eindigde. Als ze goed met elkaar overweg kunnen, wordt het een mooie Giro', blikt Affini alvast voorzichtig vooruit.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws