AG2R Citroën naar Giro: Gall voor top 15 in het klassement, Lawrence Naesen mag kans gaan in sprints Wielrennen
Wielrennen

AG2R Citroën naar Giro: Gall voor top 15 in het klassement, Lawrence Naesen mag kans gaan in sprints

AG2R Citroën naar Giro: Gall voor top 15 in het klassement, Lawrence Naesen mag kans gaan in sprints

AG2R Citroën Team heeft als één van de vele ploegen haar selectie voor de Giro d'Italia maandag bekendgemaakt. Felix Gall zal de kopman zijn, terwijl de Fransen ook met meerdere aanvallers naar startplek Boedapest trekken.

Gall, een 24-jarige Oostenrijker, imponeerde de afgelopen weken in de Ronde van het Baskenland en de Tour of the Alps. De klimmer, die afgelopen winter overkwam van Team DSM, heeft zich op die manier opgewerkt tot kopman van zijn ploeg. 'Hij is onze enige leider voor het klassement', legt ploegleider Laurent Biondi uit.

'Felix heeft laten zien veel potentie te hebben in rittenkoers door zijn herstellend vermogen. Het is echter pas zijn eerste grote ronde en dit zal zijn kennismaking zijn met het managen van een koers van drie weken. We mikken op een top 15 in het algemeen klassement en, afhankelijk van de kansen, een ritzege.'

Vendrame voor overgangsritten en Lawrence Naesen voor sprints

Voor dagsucces heeft AG2R Citroën Team nog enkele renners in de ploeg. Lilian Calmejane kan zijn grote ronde-trilogie voltooien na eerdere ritzeges in de Tour en Vuelta, terwijl Andrea Vendrame en Nans Peters al ritten wonnen in de Italiaanse grote ronde. Beide mannen mogen ook dit jaar hun kans gaan.

Vendrame is de renner die met zijn snelle benen vermoedelijk de beste kans heeft op een etappe-overwinning. 'Zijn kennis van de Italiaanse wegen zijn echter een aanwinst voor het hele team', meent Biondi. 'Andrea heeft kwaliteiten als puncher, waarmee hij zeges kan behalen in sprints van kleine groepen en via ontsnappingen.'

Mickäel Cherel, Nicolas Prodhomme en Jaakko Hänninen zijn voornamelijk mee ter ondersteuning van Gall, terwijl Lawrence Naesen als vervanger van de geblesseerde Clément Berthet de gids is in de vlakke ritten. Ook mag Naesen volgens Bondi zijn kans gaan in de spurts.

Selectie AG2R Citroën Team Giro d'Italia 2022

Felix Gall
Lilian Calmejane
Mickäel Cherel
Nicolas Prodhomme
Jaakko Hänninnen
Lawrence Naesen
Andrea Vendrame
Nans Peters


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws