Quick Step-Alpha Vinyl rekent op kopman Cavendish en sterke sprinttrein in Giro Wielrennen
Wielrennen

Quick Step-Alpha Vinyl rekent op kopman Cavendish en sterke sprinttrein in Giro

Quick Step-Alpha Vinyl rekent op kopman Cavendish en sterke sprinttrein in Giro

Quick Step-Alpha Vinyl rekent in de aankomende Giro d'Italia voornamelijk op Mark Cavendish voor succes. De Belgische ploeg trekt daarnaast met enkele vrijbuiters voor het midden- en hooggebergte naar de eerste grote ronde van het jaar.

Cavendish kan rekenen op Michael Mørkøv, Davide Ballerini en Bert Van Lerberghe in de spurts. Josef Cerny stond daar in eerste instantie ook bij, maar de Tsjech is niet opgenomen in de uiteindelijke selectie. Ook Andrea Bagioli zal niet van start gaan. Pieter Serry is als vervanger opgeroepen en zal dienst doen als de wegkapitein van de ploeg.

In de zwaardere ritten mogen James Knox, Mauro Schmid en Mauri Vansevenant zich uitleven. 'We gaan voor elke kans vechten', zegt sportief directeur Luca Brambati. 'Dag voor dag kijken we wat we kunnen doen. We weten dat het niet gemakkelijk gaat worden, maar we gaan zoals altijd alles geven. Dat zit in onze natuur.'

'Cavendish is de man voor het vlakke. Hij heeft al veel etappes gewonnen in de Giro en kan op sterke renners rekenen in de vlakke ritten', vervolgt Bramati. 'Zij zullen hem ondersteunen en supporten in de hectische massasprints.'

Selectie Quick Step-Alpha Vinyl Giro d'Italia 2022

Mark Cavendish
Davide Ballerini
James Knox
Michael Mørkøv
Mauro Schmid
Pieter Serry
Bert Van Lerberghe
Mauri Vansevenant


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws