Alex Molenaar verlaat Burgos-BH en zoekt nieuwe ploeg: 'Ik ga niet op ze wachten' Wielrennen
Wielrennen

Alex Molenaar verlaat Burgos-BH en zoekt nieuwe ploeg: 'Ik ga niet op ze wachten'

Alex Molenaar verlaat Burgos-BH en zoekt nieuwe ploeg: 'Ik ga niet op ze wachten'

Alex Molenaar heeft voor zichzelf besloten om per direct op zoek te gaan naar een nieuwe ploeg. Na een sterk najaar gekend te hebben in 2022, hoopte de Nederlander vurig dat hij de kleuren van zijn ploeg ook in 2023 zou mogen vertegenwoordigen. Dat bleek echter slechts ijdele hoop. Burgos-BH liet namelijk niets meer van zich horen.

Het contract van de 23-jarige Molenaar bij de Spaanse ProTour-ploeg loopt aan het eind van 2022 af. Een eventuele verlenging lijkt niet in het spreekwoordelijke vat te zitten. 2022 begon voor de geboren Rotterdammer sowieso als een rampjaar, zo laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. Op de tweede dag van de Ronde van Catalonië werd hij futloos wakker. In eerste instantie dacht hij aan een griepje. 'Ik voelde me zwak en had geen energie.' Hij reed nog enkele weken stug door, maar de Nederlander zag louter af en de resultaten waren niet om over naar huis te schrijven.

Overwinning in Langkawi levert Molenaar niet direct een nieuw contract bij Burgos-BH op

In mei volgde na lang struggelen uiteindelijk een bloedtest, welke uitwees dat Molenaar de ziekte van Pfeiffer onder de leden had. 'Eindelijk wist ik wat ik had en waardoor het zo slecht ging.' Echter was een rustperiode om twee redenen geen optie voor hem. Ten eerste omdat het team maar over weinig renners beschikking had en ten tweede omdat hij nog een nieuw contract te verdienen had. Doorgaan in plaats van rusten bleek echter geen wijze keuze. De resultaten werden slechter, maar zijn broodheer hield geen rekening met Molenaars euvel.

Pas na de ZLM Tour in juni kreeg hij van zijn Spaanse werkgever een rustperiode voorgeschoteld, wat resulteerde in een herboren Molenaar. Ook zijn prestaties op de fiets waren direct weer degelijk. Dit zorgde er echter niet voor dat hij geselecteerd werd voor de Vuelta. 'Het team begreep dat mijn seizoen nog niet was zoals gehoopt, maar als ik contractverlenging wilde, moest ik in elk geval een goede tweede seizoenshelft laten zien. Dan zouden we verder praten.' Spanje werd dus niet zijn bestemming, Maleisië daarentegen wel.

In de Tour de Langkawi zette Molenaar alles op alles om een nieuw contract te vergaren. Hij nam zichzelf voor het maximale in hem naar boven te halen. En zo geschiedde: Molenaar kraaide victorie in de slotrit van de achtdaagse ronde. 'Hopelijk helpt deze overwinning mij aan een nieuw contract', klonk het na de desbetreffende etappe uit de mond van de Nederlander. Het mocht echter allemaal niet baten. Van Burgos-BH kreeg hij namelijk nul op het rekest. 'Van mijn team heb ik niks meer gehoord, maar ik ga niet op ze wachten. Ik ben op zoek naar een nieuwe ploeg en heb er vertrouwen in dat ik ergens weer een kans krijg', sluit hij zelfverzekerd af in het Algemeen Dagblad.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws