Alexander Kristoff wint in eigen stad: 'Fijn dat het dit jaar wel lukt' Wielrennen
Wielrennen

Alexander Kristoff wint in eigen stad: 'Fijn dat het dit jaar wel lukt'

Alexander Kristoff wint in eigen stad: 'Fijn dat het dit jaar wel lukt'

Op de slotdag van de Ronde van Noorwegen pakte thuisrijder Alexander Kristoff toch nog zijn ritzege mee. In de sprint wist hij overtuigend Ethan Vernon te verslaan. ‘Het is mooi om in mijn stad te winnen.’

De laatste etappe van de Ronde van Noorwegen speelde zich af in en omtrent Stavanger; de stad waar Kristoff werd geboren en nog altijd woont. De motivatie was bij de sprinter van Intermarché-Wanty-Gobert dus groot. Waar Kristoff in de vierde etappe nog werd verslagen door Marco Haller en Vernon, was de sterke Noor in de slotrit wel de snelste. ‘Het is mooi om in mijn stad te winnen, we kwamen ook in de buurt van mijn huis’, trapt Kristoff het flashinterview af. De coureur nam revanche voor afgelopen jaar. ‘Ik verloor de sprint hier vorig jaar, dus het fijn om dit jaar wel te winnen.’

In de aanloop naar de sprint was het volgens Kristoff flink stoeien met de concurrentie om de beste positie. ‘Ja het was lastig. Bij een sprint met rugwind, moet je in een goede positie beginnen. Het was een gevecht met Mads (Pedersen, red.) om het juiste wiel. Ook daarna was het even stoeien, maar uiteindelijk was ik de sterkste in de sprint, en daar ben ik heel blij mee’, sluit Kristoff af.

De ritzege was Kristoff zijn derde overwinning van het seizoen. Eerder won hij al de Clasica de Almeria en de Scheldeprijs. In die laatste koers won de Noor met een solo-aanval in de finale, nadat er na een zware waaierkoers een selecte kopgroep was ontstaan. Kristoff staat in juli aan de start van de Tour de France, waar hij zal proberen een etappe te winnen. Dat lukte hem in het verleden al vier keer.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws