Alexys Brunel (23) zet punt achter carrière: 'Tijd om een bladzijde om te slaan' Wielrennen
Wielrennen

Alexys Brunel (23) zet punt achter carrière: 'Tijd om een bladzijde om te slaan'

Alexys Brunel (23) zet punt achter carrière: 'Tijd om een bladzijde om te slaan'

Ondanks zijn 23-jarige leeftijd heeft Alexys Brunel het einde van zijn carrière aangekondigd. De Fransman stopt per direct, een beslissing die door zijn ploeg UAE Team Emirates wordt gerespecteerd. ‘We praten over een mens, niet alleen maar over een renner.’

Brunel was bij de beloften een groot talent, vooral wat betreft de klassieke wedstrijden en het tijdrijden. Ook in korte rittenkoersen – zonder te veel klimwerk – hield hij zich sterk staande. Nadat hij in 2020 en 2021 al uitkwam voor Groupama-FDJ, maakte hij voor 2022 de overstap naar UAE. Zijn seizoen werd gekenmerkt door veel niet uitgereden koersen. ‘Het is tijd om een bladzijde om te draaien. Ik focus me nu op nieuwe uitdagingen en ervaringen in mijn leven’, vertelt Brunel in een statement van de ploeg.

De reden voor het stoppen wordt in het bericht niet gegeven. ‘We geloven nog altijd dat het potentieel van Alexys enorm is, maar we praten nog altijd over een mens en niet alleen over een renner. We aanvaarden zijn standpunt en wensen hem het allerbeste’, aldus ploegbaas Mauro Gianetti.

Brunel won bij de beloften onder andere Parijs-Tours. Zijn grootste overwinning bij de profs boekte hij in de Ster van Bessèges. Daar won hij in 2020 de openingsetappe en werd hij derde in het eindklassement.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws