Team DSM verliest Kragh Andersen (mogelijk aan Alpecin), die daarom niet naar Tourstart in eigen land mag Wielrennen
Wielrennen

Team DSM verliest Kragh Andersen (mogelijk aan Alpecin), die daarom niet naar Tourstart in eigen land mag

Team DSM verliest Kragh Andersen (mogelijk aan Alpecin), die daarom niet naar Tourstart in eigen land mag

Søren Kragh Andersen zal aan het einde van dit jaar vertrekken bij Team DSM. Dat heeft de Nederlandse ploeg bevestigd tegenover VeloNews. Kragh Andersen zal om die reden niet in de Tour te zien zijn namens Team DSM, dat met een volledig gefocuste ploeg aan wil treden in de belangrijkste wedstrijd van het jaar.

Team DSM liet de Amerikaanse website het volgende weten: 'We zijn druk bezig om onze ploeg voor komend seizoen te versterken, maar we kunnen bevestigen dat we afscheid zullen nemen van Søren Kragh Andersen. We hebben samen zeven succesvolle jaren meegemaakt en wensen hem het beste voor de toekomst. We kijken ernaar uit om onze periode samen goed af te sluiten.'

Voor Kragh Andersen, die in 2020 nog twee ritten won in de Tour, zal het missen van de Ronde van Frankrijk echter een bittere pil zijn. Die start namelijk voor het eerst in het thuisland van de Deen, in Kopenhagen. Team DSM laat daarover het volgende weten: 'We hebben in het verleden gezien hoe belangrijk het is om een fully committed team te hebben voor de grootste doelen. De ploeg die we geselecteerd hebben is gemotiveerd om samen die doelen te bereiken', aldus DSM, wiens kopman in de komende Tour Romain Bardet zal zijn. De Fransman gaat voor ritzeges.

Kragh Andersen wordt genoemd bij Alpecin-Fenix

'We hebben nog steeds ambities met Søren voor de rest van het jaar en zullen heb een mooi programma voorleggen waarmee we voor succes kunnen gaan', sluit de ploeg af. Het is nog onduidelijk naar welke ploeg Kragh Andersen trekt, maar Alpecin-Fenix (of Alpecin-Deceuninck, zoals u wil) wordt door VeloNews genoemd als mogelijke bestemming. DSM zelf zou in verregaande onderhandeling zijn met een vergelijkbaar type als de Deen.

Kragh Andersen is na Thymen Arensman de tweede belangrijke renner die de ploeg van Iwan Spekenbrink aan het einde van dit jaar gaat verlaten. De ploeg was zeer teleurgesteld om het vertrek van de Nederlandse klassementsrenner, met wie ze graag verder zouden gaan. Rondom Kragh Andersen waren er eerder al geruchten dat die niet tevreden zou zijn, maar die zijn nooit bekrachtigd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws