Alle ballen op Jakobsen, maar het is wéér lead-out Lund Andresen in Turkije; Van den Broek blijft leider Wielrennen
Wielrennen

Alle ballen op Jakobsen, maar het is wéér lead-out Lund Andresen in Turkije; Van den Broek blijft leider

Alle ballen op Jakobsen, maar het is wéér lead-out Lund Andresen in Turkije; Van den Broek blijft leider

Tobias Lund Andresen heeft de zevende etappe van de Ronde van Turkije op zijn palmares bij kunnen schrijven. De renner van dsm-firmenich PostNL was de beste in de massasprint in Izmir, voor Timothy Dupont. Frank van den Broek behield zijn leiderstrui zonder problemen en moet nog één rit overleven om de eindzege mee naar huis te nemen.

De zevende rit in slechts 125,4 kilometer van Çeşme naar İzmir. Een rit met onderweg één gecategoriseerde beklimming, maar de laatste fase van de race biljartvlak. Na een hevige strijd tussen de mindere goden waren het uiteindelijk maar twee heren die een vrijgeleide kregen van het peloton. James Whelan (Q36.5) en Natnael Berhane (Beykoz) reden uiteindelijk maximaal dik vier minuten bij elkaar.

Een lange status quo volgde, waarbij de sprintersploegen de boel controleerden. Bij het ingaan van de laatste dertig kilometer was er zo nog anderhalve minuut over. Op vijf kilometer van de streep werd het duo ingerekend - al hield Whelan het nog het langste vol - en werd het zoals verwacht sprinten. Daarin was Lund Andresen voor de derde keer deze week overtuigend de snelste.

In een persbericht van dsm-firmenich PostNL blijkt dat Lund Andresen voorafgaand aan de dag niet de sprintkopman was. 'De ploeg bleef kalm en Jakobsen zat in een goede positie. Bram Welten bracht Jakobsen en Lund Andresen naar de laatste kilometer. Lund Andresen zag een gat en opende zijn lead-out. Achter hem werd echter de deur gesloten, waardoor Jakobsen niet kon volgen. Met een geweldige kick en fantastische power hield Lund Andresen het vol tot de finish, voor zijn derde zege van de week.'

Uitslag etappe 7 Ronde van Turkije

Results powered by FirstCycling.com

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws