Van Poppel in de penarie richting de Giro: BORA-alleskunner moet opgeven in Ronde van Turkije Wielrennen
Wielrennen

Van Poppel in de penarie richting de Giro: BORA-alleskunner moet opgeven in Ronde van Turkije

Van Poppel in de penarie richting de Giro: BORA-alleskunner moet opgeven in Ronde van Turkije

Danny van Poppel heeft de Ronde van Turkije moeten verlaten. Dat meldt zijn ploeg BORA-hansgrohe in een bericht op X. Van Poppel voelde zich op vrijdagochtend niet helemaal fit en blijkt dus te ziek om te starten. De sprintaantrekker van Sam Welsford is op weg naar huis.

'Het voelt spijtig dat ik deze rittenkoers moet verlaten, het was heerlijk koersen hier in Turkije. Ik heb de etappezege die ik graag wilde hebben, een aantal keer net gemist. Toch heb ik genoten van de wedstrijd hier', beschrijft Van Poppel zijn eigen wedstrijd in Turkije.

Van Poppel miste etappezege paar keer op haar na in Turkije

Van Poppel wist de tweede etappe aanvankelijk te winnen, maar hij week van zijn lijn in de sprint en werd daarom gediskwalificeerd. In een later stadium eindigde Van Poppel nog eens als tweede. Dichtbij een zege dus en dat terwijl Van Poppel vooral aan het werk zou moeten gaan voor Welsford. De Australische sprinter bezweek echter in de lastige Turkse etappes, die qua hoogtemeters vaak lastiger zijn dan een doorsnee sprintrit in een andere ronde.

Van Poppels uitvallen is een volgende tegenvaller vanuit Nederlands perspectief deze week. Donderdag viel Maikel Zijlaard uit in de Ronde van Romandië met een gebroken elleboog. Zijlaard won de proloog verrassend en droeg het geel één dag. Van Poppel staat vanaf 4 mei normaliter aan de start van de Giro d'Italia. Het is voor hem te hopen dat hij niet flink ziek wordt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws