Almeida verliest tijd richting beslissende tijdrit: 'Zal naar mijn lichaam luisteren' Wielrennen
Wielrennen

Almeida verliest tijd richting beslissende tijdrit: 'Zal naar mijn lichaam luisteren'

Almeida verliest tijd richting beslissende tijdrit: 'Zal naar mijn lichaam luisteren'

João Almeida lijkt de strijd om het roze na de koninginnenrit verloren te hebben. De Portugees verloor twintig seconden op roze trui Geraint Thomas en 23 tellen op Primoz Roglic. De achterstand van de Portugees is nu 59 seconden op Thomas.

Almeida maakte op de klim naar Tre Cime de Lavaredo even het tempo in de groep met favorieten. 'Het was een zware en steile klim. Het was gewoon afzien tot de finish. Ik ben blij dat het achter de rug is', reageert Almeida tegenover Eurosport.

Zaterdag volgt de beslissende tijdrit. Deze eindigt op de verschrikkelijk steile Monte Lussari. Omdat de eerste helft van de chrono vlak is, zullen zeker de klassementsrenners aan de voet van de klim een fietswissel doen. 'Het kan zeker een paar seconden verschil maken. Alle winst telt', zegt Almeida over het doen van een fietswissel.

'Als je het vlot uitvoert, dan maakt het mentaal al een verschil. Elke seconde is belangrijk. Ik focus mij op mezelf en zal mijn gevoel volgen. Het is de voorlaatste dag van de Giro. Ik zal luisteren naar mijn lichaam', besluit Almeida.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws