Alpecin-belofte Kielich degradeert de rest in Wallonië: 'Ben mijn plaatsje waard in deze ploeg' Wielrennen
Wielrennen

Alpecin-belofte Kielich degradeert de rest in Wallonië: 'Ben mijn plaatsje waard in deze ploeg'

Alpecin-belofte Kielich degradeert de rest in Wallonië: 'Ben mijn plaatsje waard in deze ploeg'

Timo Kielich heeft zichzelf een heel goede dienst bewezen met zijn indrukwekkende ritzege in de Tour de Wallonie. De 23-jarige Belg van Alpecin-Deceuninck was in de derde etappe veel te sterk in een sprintje heuvelop, waarmee hij ook de leiderstrui veroverde.

'Het is geweldig om een rit te winnen in een 2.Pro-wedstrijd. De lokale ronde was misschien wat gevaarlijk, maar in de laatste vijf kilometer was het mooi dat het zo omhoog ging. Het was een heel lastige finale', aldus Kielich in een interview bij de organisatie.

Alpecin-Deceuninck had, ondanks waaiers en een grote crash in het laatste uur, meerdere mannen mee om Kielich goed af te zetten. 'We zaten er nog met drie van de ploeg toen een renner van Lidl-Trek aanviel. Ik heb gezegd dat ze tot de laatste bocht moesten gaan en vanaf daar kon ik vol aanzetten en dat volhouden tot aan de meet.'

Kielich officieel nog lid van opleidingsploeg

De ritzege is de eerste van Kielich als profwielrenner, terwijl hij nog officieel deel uitmaakt van de opleidingsploeg van Alpecin-Deceuninck. 'Het gaat heel goed en ik denk dat ik mijn plaatsje zeker waard ben in deze ploeg. Ik denk dat ik de leiderstrui morgen na de tijdrit alweer kwijt ben, maar misschien kan ik de puntentrui wel tot het einde van de ronde houden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws