Alsof 293 kilometer niet genoeg was: Rosa fietst na Milaan-Sanremo vrolijk door tot Monaco Wielrennen
Wielrennen

Alsof 293 kilometer niet genoeg was: Rosa fietst na Milaan-Sanremo vrolijk door tot Monaco

Alsof 293 kilometer niet genoeg was: Rosa fietst na Milaan-Sanremo vrolijk door tot Monaco

Met haar afstand van 293 kilometer is Milaan-Sanremo de langste koers van de internationale wielerkalender, maar kennelijk was dat voor Diego Rosa nog niet lang genoeg. De renner van EOLO-Kometa besloot na afloop van de rit zaterdag nog een extra tochtje toe te voegen aan zijn toch al flinke dag op de fiets.

Rosa reed in La Primavera naar de 46e plaats in de eindafrekening. Hij finishte op 1.14 minuut van de uiteindelijke winnaar Matej Mohoric. Op het Strava-account van de Italiaan is de zien dat hij in die periode een gemiddelde snelheid van 44,5 kilometer per uur haalde. Dat kwam neer op een tijd van bijna zes en een half uur op de fiets.

Vervolgens besloot Rosa om de fiets te pakken richting Monaco, waar hij woont. Met trots plaatste hij zijn Strava-post op Instagram: 'Ooit komt er een dag dat ik mijn kinderen meeneem naar Sanremo en ze vertel: toen papa hier meedeed, nam hij de fiets naar huis.' In de praktijk kwam dat neer op nog eens een kleine vijftig kilometer.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws