Lachlan Morton haalt twee ton op met bizarre fietstrip van München naar Oekraiënse grens Wielrennen
Wielrennen

Lachlan Morton haalt twee ton op met bizarre fietstrip van München naar Oekraiënse grens

Lachlan Morton haalt twee ton op met bizarre fietstrip van München naar Oekraiënse grens

Lachlan Morton heeft ruim twee ton opgehaald voor Oekraïne, met een fietstocht waar we allemaal onze hoed diep voor af nemen. De 30-jarige renner van EF Education-EasyPost vertrok op zaterdag vanuit het Duitse München en reed in 42 uur naar de Oekraïense grens.

Morton stapte op de fiets om geld op te halen voor Oekraïense vluchtelingen. Het weer zat afgelopen weekend niet mee en Morton reed de 1.063 kilometer zonder te slapen. Wel stapte hij hier en daar af om met mensen in gesprek te gaan, een maaltijd te eten bij mensen thuis, of even te douchen. Hij werd onderweg van start tot finish echter toegejuicht door mensen langs de straten.

De Australiër vertrok op zaterdag 19 maart om 5.00 uur in de ochtend en reed vanuit München richting Tsjechië en bereikte via Polen de grens van Oekraïne. Zijn doel was om 50.000 dollar op te halen, maar dat werd een beetje meer. De teller staat op het moment van schrijven op 202.906 dollar. Hij kwam op het idee door zijn ploeggenoot Mark Padun, die vrienden en familie in oorlogsgebied heeft. 'Ik doe wat ik het beste kan en dat is fietsen, waarmee ik de maatschappij probeer te helpen.'

Bekijk meer foto's en video's op het Instagram-account van Morton!


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws