Andries Lamain versterkt NOS als commentator en vertrekt bij Eurosport: 'Al als kind gegrepen door wielervirus' Wielrennen
Wielrennen

Andries Lamain versterkt NOS als commentator en vertrekt bij Eurosport: 'Al als kind gegrepen door wielervirus'

Andries Lamain versterkt NOS als commentator en vertrekt bij Eurosport: 'Al als kind gegrepen door wielervirus'

Andries Lamain wordt de nieuwe wielercommentator bij de NOS. Dat meldt de Nederlandse Omroep Stichting woensdagochtend in een persbericht. Lamain gaf namens de NOS al commentaar als freelancer bij enkele vrouwenkoersen en werkte verder als verslaggever voor Eurosport. Vanaf nu zal hij volledig in dienst treden.

Al snel zal Lamain zijn debuut maken bij een mannenwedstrijd. De nieuwbakken NOS-commentator zal namelijk de Omloop Het Nieuwsblad verslaan op 24 februari. De omroep maakt duidelijk dat Lamain niet de 1-op-1-opvolger wordt van de net gestopte Gio Lippens. Lamain zal zowel op radio als op televisie gaan werken voor de NOS.

Lamain is enthousiast over zijn nieuwe werkgever. 'Al vanaf mijn achtste volg ik de wielersport op de voet, ik werd toen gegrepen door het wielervirus. Het mooie aan wielrennen is het gevoel dat je onderweg bent met het peloton. Elke rit is weer een nieuw avontuur. Ik kijk er naar uit om samen met de andere commentatoren de kijkers en luisteraars mee te nemen in de koers en hun meer te vertellen over deze mooie sport.'

Ook Arno Vermeulen is blij met de versterking. 'Hij heeft al ervaring met het commentaar geven bij diverse sporten dus het is fijn dat hij het wielercommentaarteam compleet maakt. Er komt een mooi jaar aan bij de NOS.' Lamain studeerde Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht en werkte eerder als presentator voor het televisieprogramma Radar.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws