Apocalyptische omstandigheden in O Gran Camino dwingen Vingegaard en co tot afgelasting eerste rit Wielrennen
Wielrennen

Apocalyptische omstandigheden in O Gran Camino dwingen Vingegaard en co tot afgelasting eerste rit

Apocalyptische omstandigheden in O Gran Camino dwingen Vingegaard en co tot afgelasting eerste rit

De eerste etappe in de Spaanse wedstrijd O Gran Camino is ontsierd door een sneeuwstorm. De renners werden op goed veertig kilometer van het einde na een dag vol regen plots bedolven onder een pak sneeuw. Uiteindelijk werd besloten de koers definitief te stoppen.

Jonas Vingegaard rijdt zijn eerste wedstrijdkilometers van 2023 in de Spaanse wedstrijd en de renner van Jumbo-Visma zette zijn mannen gedurende de rit ook op kop. Lars Boven en de andere mannen van de opleidingsploeg kregen echter te maken met een hele dag regen, waarna de sneeuw helemaal voor gevaarlijke en onverantwoorde omstandigheden zorgde.

Op twintig kilometer van het einde besloot een deel van het peloton dat het genoeg was, daar de sneeuwvlokken alsmaar dikker werden en er ook een afdaling aan zat te komen. Vingegaard zelf meldde dit bij de wedstrijdwagen, waarna iedereen rechtsomkeer maakte naar de ploegleiderswagens.

Gianni Moscon, Sebastian Schönberger en Vicente Hernaiz reden op dat moment in de kopgroep, voor hen duurde het iets langer voordat ze overtuigd waren. De drie bleven stug doorrijden, terwijl de mannen in de grote groep al lang en breed op zaten te warmen in de auto's van de ploegleiders.

Na zo'n kwartiertje kwam het definitieve verdict dat de koers niet meer zou herstarten en dat er dus geen winnaar zou zijn van de eerste rit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws