Van Poppel eindigt voor Bennett in UAE Tour en dat is niet naar de zin van ploegleider Eisel Wielrennen
Wielrennen

Van Poppel eindigt voor Bennett in UAE Tour en dat is niet naar de zin van ploegleider Eisel

Van Poppel eindigt voor Bennett in UAE Tour en dat is niet naar de zin van ploegleider Eisel

Voor Sam Bennett en zijn ploeg BORA-hansgrohe verloopt de UAE Tour voorlopig nog niet echt voorspoedig. De Ierse sprinter finishte in de vierde rit van de WorldTour-wedstrijd achter zijn lead-out Danny van Poppel, wat natuurlijk niet de bedoeling is.

Bennett werd achtste, terwijl Van Poppel op de zesde plek terechtkwam in de door Juan Sebastián Molano gewonnen rit. 'Het was een lange dag, daar iedereen wist dat de strijd om de overwinning beslecht zou worden in de sprint', verklaarde BORA-hansgrohe-ploegleider Bernhard Eisel.

Ploegleider Eisel wil beterschap zien bij BORA-hansgrohe

'We gaan analyseren wat een waar we tekort kwamen in de finale, maar ik denk dat we op zeker mogen stellen dat we te laat van voren kwamen', analyseerde de man uit Oostenrijk, die dus duidelijk meer verwacht had van Bennett en deze rit in de UAE Tour. 'Onze jongens werden wat geblokkeerd door de tegenwind, zodoende kon Danny nooit echt op gang komen met Sam in zijn wiel.'

Al bij al hoopt de Duitse ploeg op verbetering. 'Het resultaat is natuurlijk ver verwijderd van waar we op hoopten, daar we veel verwacht hadden van deze finale. Vrijdag is er een nieuwe sprintmogelijkheid, dus laten we zien hoe we het dan beter aan kunnen pakken.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws