Apple-baas Tim Cook op bezoek bij Jumbo-Visma: 'Binnenkort etappes volgen met een VR-bril' Wielrennen
Wielrennen

Apple-baas Tim Cook op bezoek bij Jumbo-Visma: 'Binnenkort etappes volgen met een VR-bril'

Apple-baas Tim Cook op bezoek bij Jumbo-Visma: 'Binnenkort etappes volgen met een VR-bril'

Apple-topman Tim Cook heeft maandag afgesproken met de ploeg van Jumbo-Visma. Cook was op werkbezoek in Eindhoven en heeft gesproken met leden van het wielerteam. De Amerikaan is afgelopen weekend begonnen aan zijn reis door Europa waarbij hij verschillende landen bezoekt om er achter te komen hoe sportteams zijn technologie gebruiken.

Er waren een hoop mensen van het wielerteam naar Eindhoven afgereisd om de topman te ontmoeten. Niet alleen Richard Plugge van Jumbo-Visma, maar ook medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de app die de voeding van de profrenners trackt waren aanwezig in de lichtstad. Ook renster Riejanne Markus heeft kort gesproken met de baas van Apple. Cook kreeg te zien hoe de ploeg de iPhone gebruikt om hun prestaties te maximaliseren.

De 62-jarige Amerikaan laat aan het AD weten dat hij niet heel vaak wielrennen kijkt en alleen de laatste etappes van de Tour de France heeft gevolgd dit jaar. 'Voor een Amerikaan is het niet echt een makkelijke wedstrijd om te volgen. Je moet je wekker heel vroeg zetten, of alles opnemen en later maar terugkijken.'

Plugge heeft via X laten weten dat hij Cook de volgende keer op de fiets wil spreken. Verder heeft hij de Amerikaan uitgelegd hoe zijn team te werk gaat en onder andere de app Foodcoach gebruikt om de prestaties in het team te verbeteren.

Virtual reality in de Tour de France?

Tot slot verwacht de Amerikaan dat mensen in de toekomst de Ronde van Frankrijk in 3D kunnen volgen doormiddel van virtual reality. 'Je kunt de race dan zelf kijken vanuit het perspectief van een wielrenner. Dat wordt een heel emotionele ervaring, waarbij we gaan merken hoe anders het is om iets in 3D te bekijken dan op een plat 2D-scherm. Het wordt verbazingwekkend.' Cook denkt ook dat de renners zelf uiteindelijk gebruik kunnen maken van VR. Dit zal alleen wel meer tijd kosten en het is nog niet duidelijk hoe dat precies in zijn werking gaat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws